Vicon Rotex 400 - 450 - 550

Opraapwagens met een grote capaciteit.

Rotex 400 opraapwagen

De nieuwe Rotex 400 opraapwagen met een capaciteit van 40 m³ is een mooie wagen voor elke (melk)veehouder die zelf wil inkuilen. De Rotex 400 kan eventueel worden uitgevoerd met loswalsen en afvoerband voor het voeren van vers gras. De wagen is uitermate geschikt voor tractoren met een relatief lage vermogensbehoefte en heeft een laag eigen gewicht. Zonder opzetranden heeft de wagen een totale hoogte van 3,3 m en de Rotex 400 is voorzien van 14 tons onderstel. Met 2 verschillende extra opzetranden is de wagen uit te voeren tot een maximale inhoud van 29,5 m³ DIN.

Rotex 450 - 550 opraapwagen

Met een capaciteit van 45 en 55 m³, zijn de Vicon Rotex 450 en 550 opraapwagens met een hoge capaciteit, groot laadvermogen en een hoge lossnelheid. Met een compleet pakket aan nieuwe specificaties en opties, zijn de Rotex 450 en 550 de beste keuze voor iedere veehouder of loonwerker. Met unieke eigenschappen, zoals de ongestuurde pick-up, de V-Max invoerrotor en standaard ISOBUS bediening, is de Vicon Rotex klaar voor de toekomst.

Zonder vermoezen van het product, snijdt de Rotex het gewas tot 40mm lengte.

De Vicon Rotex 450 is een opraapwagen met een 16 tons onderstel. Ideaal voor een lage vermogensbehoefte, maar toch een hoge laadcapaciteit. De 550 heeft een 20 tons onderstel met de mogelijkheid om banden tot 800/45 26.5 te monteren. Beide wagens zijn leverbaar met loswalsen en dwarsafvoerband. 

 

De Voordelen:

 • 2,10 m brede pick-up (Rotex 450 - 550)
 • Capaciteit van 45 en 55 m³
 • Pick-up tanden zijn geplaatst in een V-vorm voor een snelle en efficiënte verplaatsing van het gewas.
 • Ongestuurde pick-up voor minder slijtage en een gestroomlijnde werking.
 • V-Max rotorinvoer.
 • ISOBUS bediening
 • Snijlengte van 40 mm
 • Onderhoudsvrije oliebadaandrijving van tandwielkast.
 • Rotex 402, 452 en 552 zijn voorzien van 2 loswalsen.
 • Sterke bovenbouw en chassis met robuuste U-profielen.

Technische Gegevens

  Laadcapaciteit DIN Laadcapaciteit Laadgewicht
Rotex 400 29,5 m³ 40 m³ 14000 kg
Rotex 450 30,5 m³ 45 m³ 16000 kg
Rotex 550 34,6 m³ 55 m³ 20000 kg
Kenmerken

Ongestuurde Pick-Up

·     De 2.10m brede, ongestuurde pick-up ondervindt veel minder slijtage vergeleken met een pick-up met curvebaan. Dankzij ongestuurde tanden zijn er geen draaiende delen en hoeft er niet gesmeerd te worden. Dit resulteert in een geleidelijke opname welke minder vermogen vraagt, minder geluid en een onderhoudsvrij systeem.

·     De Rotex 450 en 550 zijn uitgerust met het Vicon TwinMax systeem, bestaande uit rotor- en pick-up tanden in V-vorm.

 

·     De 2.10m brede pick-up heeft 6 tandrijen en een tandafstand van slechts 55mm, waardoor een hoge capaciteit en tegelijk schone opname en snelle gewasdoorvoer.

·     De speciale V-vorm van de pick-up tanden in combinatie met de kortgewasrol zorgen voor een gelijkmatige grasinvoer over de gehele breedte van de rotor.

 

    De kortgewasrol op de pick-up voorverdicht het gras en zorgt voor een homogene gewasstroom naar de rotor. Dit vermindert de kans op verstoppingen en verhoogt de invoersnelheid.

V-Max Rotor

 • De V-Max rotor is een hoge capaciteit invoerrotor met een uitstekende werking in alle omstandigheden.
 • De V-vormige rotor zorgt voor een gelijkmatige en snelle invoer van het gewas over de hele rotor. Dit draagt bij aan een relatief lage vermogensbehoefte.
 • De onderhoudsvrije, oliebadaandrijving en de 800mm diameter rotor zorgen voor een soepele en probleemloze werking.
 • Elk van de 9 tandrijen bestaat uit 3 elementen die met bouten bevestigd zijn, zodat ze individueel vervangen kunnen worden, zonder de complete rotor uit te bouwen.

Bediening

Bediening

De Vicon Rotex 400, 450 en 550 zijn volledig ISOBUS gecertificeerd. Dat betekent dat ze direct kunnen worden bediend door een ISOBUS-trekker zonder dat een extra bedieningsterminal nodig is. De onderstaande terminals kunnen ook worden geleverd met de Rotex opraapwagens. 

De IsoMatch Tellus GO bedieningsterminal

 • De IsoMatch Tellus GO is een universele ISOBUS terminal. De multifunctionele terminal is ontwikkeld voor snelle en simpele controle van ISOBUS werktuigen en geeft de gebruiker een klant specifieke ervaring voor een efficiënte werking van werktuigen en taken.
 • De terminal is voorzien van een automatische laad- losfunctie. 
 • Dankzij het toenemende aantal functies die worden toegevoegd op werktuigen, zoals camera’s, kan de chauffeur de wagen bedienen via het bovenste scherm en kan hij/zij zien wanneer de wagen vol is via de camera op het onderste scherm.
 • Met de IsoMatch Tellus GO geeft u controle over alle functies vanuit de cabine,  zichtbaar op een groot en duidelijk digitaal display. De IsoMatch Tellus GO houdt toezicht en bedient alle belangrijke functies, en uiteraard is alle relevantie informatie zichtbaar in een oogwenk.

IsoMatch Tellus bedieningsterminal

 • De IsoMatch Tellus is een unieke terminal met twee beeldschermen. Het 31 cm grote, eenvoudig te bedienen touchscreen is ergonomisch in gebruik en ontworpen voor lange werkdagen.
 • De terminal is voorzien van een automatische laad- losfunctie. 
 • Dankzij het toenemende aantal functies die worden toegevoegd op werktuigen, zoals camera’s, kan de chauffeur de wagen bedienen via het bovenste scherm en kan hij/zij zien wanneer de wagen vol is via de camera op het onderste scherm.
 • Een andere mogelijkheid is om de bediening van de wagen via het bovenste scherm te doen en de trekker functies in het onderste scherm te laten zien.

Laden en Lossen

In de voorwand zijn geleideplaten gemonteerd om te voorkomen dat er materiaal in de hoeken ophoopt. Het ontwerp zorgt voor optimale verdeling van geperst gras over de gehele breedte en hoogte van de wagen.

De hydraulisch aangedreven bodemketting bestaat uit vier robuuste kettingen die zelfs het zwaarste gewas uit de wagen trekken. De laad- en lossnelheid is variabel regelbaar en sensoren zorgen voor een waarschuwingsignaal op de bedieningskast als de wagen vol is.

De sensor-gestuurde achterklep wordt hydraulisch bediend. Optioneel kan de wagen worden geleverd met twee grote doseerwalsen. Deze worden aangedreven door een onderhoudsvrije aftakas, voor het lossen van een homogeen product op de kuil. 

 • In de voorwand zijn geleideplaten gemonteerd om te voorkomen dat er materiaal in de hoeken ophoopt. Het ontwerp zorgt voor optimale verdeling van geperst gras over de gehele breedte en hoogte van de wagen.
 • De hydraulisch aangedreven bodemketting bestaat uit vier robuuste kettingen die zelfs het zwaarste gewas uit de wagen trekken. De laad- en lossnelheid is variabel regelbaar en sensoren zorgen voor een waarschuwingsignaal op de bedieningskast als de wagen vol is.
 • De sensor-gestuurde achterklep wordt hydraulisch bediend. Optioneel kan de wagen worden geleverd met twee grote doseerwalsen. Deze worden aangedreven door een onderhoudsvrije aftakas, voor het lossen van een homogeen product op de kuil.

Bakopbouw

 • De Rotex 400, 450 en 550 zijn uitgevoerd met een robuust C-profiel 200x100x8mm frame (gesloten van de buitenzijde) met sterke gelaste verticale rongen tot het bovenste raamwerk. 
  • Standaard versie zonder extra opbouw. 
  • Vaste bakopbouw verhoging van 250mm incl. touwen (maakt 26.1m3)
  • Hydraulische bediening opbouw (maakt 29.2m3)