Vicon RF 4325 FlexiWrap Plus

Pers-wikkelcombinatie met vaste kamer. Baalkamer 17 rollen. Pick-up 2.20 m.

De Vicon FlexiWrap combineert een hoge pakdichtheid, een snelle baalovergang en snelle dubbele sateliet wikkelaar met elkaar. Het is de ideale situatie voor persen en wikkelen in één werkgang. De satellietwikkelaar bestaat uit een sterk en betrouwbaar chassis met tandemas en kan worden gecombineerd met de Vicon RF 4325 Plus.

De voordelen van de RF 4325 FlexiWrap SC-14 of SC-25 perswikkelcombinatie:

 • Geïntegreerde oplossing voor persen en wikkelen in één werkgang.
 • Vaste kamerpers met een baaldiameter van 1.25 x 1.20m
 • De wikkeltafel verschuift naar de uitgang van de perskamer, zodat de baal direct op de wikkeltafel neerkomt.
 • Snel wikkelen met 2 folievoorstrijkers - wikkelproces is altijd klaar, voordat de volgende baal is geperst.
 • Een lage hoogte van de wikkeltafel zorgt voor een zachte landing van de baal. Optioneel is een baalkeerder leverbaar.
 • De foliehouders worden hydraulisch in horizontale positie gebracht, voor het eenvoudig afpakken van de rollen.

Bekijk ons totaaloverzicht van persen en wikkelaars
Bekijk ons totaaloverzicht van ronde balenpersen met vaste of variabele kamer
Bekijk de gebruikerservaringen met onze Vicon persen en wikkelaars

Vernieuwde parallelogram DropFloor eenvoudig opheffen van verstoppingen

Welk type rotor of invoersysteem u kiest, de Vicon pers komt met de vernieuwde parallellogram DropFloor, waardoor verstoppingen nog sneller en gemakkelijker verwijderd zullen worden. Eenvoudig en comfortabel vanuit de cabine.

Dit gepatenteerde systeem laat niet alleen het achterste deel van de bodem zakken, zoals bij traditionele systemen, maar geeft ook extra ruimte onder het voorste deel van de bodem, juist daar waar eventuele verstoppingen eerder zullen plaatsvinden.

Gigantische invoer capaciteit

SuperCut-14

 • Het SuperCut-14 snijsteem geeft een snelle en efficiënte gewasdoorstroom in de pers. Met een snijlengte van 70mm is het de perfecte oplossing voor het maken van strakke balen met uitstekende silage kwaliteit. Ook breekt de baal eenvoudiger tijdens het voerproces.
 • Elk individueel mes is veerbeveiligd tegen vreemde voorwerpen. Het mes zal meteen terugkeren in werkpositie, zodra het obstakel is gepasseerd.

SuperCut-25

 • Het SuperCut-25 snijsysteem is de perfecte oplossing voor het persen van korte stengels met een snijlengte van 40mm.
 • De korte en nauwkeurige snede zorgt voor strakke en luchtdichte balen voor de beste kwaliteit silage balen.
 • De chauffeur kan kiezen tussen 25, 13, 12 of 0 messen, waardoor flexibel inzetbaar.
 • De SuperCut-25 messen zijn voorzien van een dubbele mesbeveiliging tegen vreemde voorwerpen. Elke mes is individueel veerbeveiligd en kan in twee richtingen bewegen.

SuperFeed Rotor Invoer

 • Indrukwekkende invoercapaciteit wordt behaald onder alle omstandigheden met het SuperFeed rotor systeem – kan met gemak alle gewassen aan onder alle omstandigheden.

 

Nieuwe PowerBind touw- en netbinding systeem

Eenvoudig laden netrol

 • De lage laadhoogte en het zeer eenvoudige invoersysteem, zorgt voor minimale benodigde tijd voor netwissel en maximale tijd voor het persen van balen. Opslag van 3 netrollen betekent geen zorgen voor een tekort aan net, ook niet op lange en drukke werkdagen.

Touwbinding

 • Automatische touwbinding met het snel werkende dubbele-armen system betekent gelijktijdig binden van beide randen van de baal, zodat de bindtijd minimaal is. Het overlappen van de touwen in het midden van de baal voorkomt losse einden aan het eind van de bindcyclus.
 • Het systeem is compleet programmeerbaar om zo de beste balen onder alle omstandigheden te kunnen maken.

Nieuwe PowerBind netbinding

 • De RF4000 serie is voorzien van de gepatenteerde Vicon PowerBind netbinding. PowerBind is het betrouwbare en nauwkeurige net injectiesysteem in alle gewas condities. Powerbind is één van de snelste netbindsystemen op de markt. Hierdoor minimale stilstand en maximale tijd voor efficiënt persen.
 • Het net wordt tot over de rand van de baal gelegd, dankzij een speciaal breed invoerkanaal, waardoor extra brede netten gebruikt kunnen worden indien nodig. 
 • Het eenvoudige netbinding systeem zorgt ervoor dat het net perfect over de rand van de baal gelegd wordt. Het 1.30m brede net is breder dan de perskamer, zodat het net over de rand van de 1.20m brede baal getrokken kan worden. Het resultaat is een perfect gevormde baal met een grote baaldichtheid. 

Volledig met rollen uitgevoerde perskamer

 • De RF 4325 is de specialist in het persen van silage en de perfecte oplossing voor perfecte balen met grote baaldichtheid.
 • De 17 zware rollen met radiale steunschijven zijn ontwikkeld voor het persen van de zwaarste balen.
 • De sterke aandrijflijn van de persrollen is geschikt voor zware belastingen. De persrollen zijn gemonteerd op zware lagers.
 • De persrollen met kleine diameter zorgen voor maximale dichtheid en tegelijkertijd voor minimale belasting. 
 • De persdruk kan geregeld worden vanuit de cabine.
 • Het geribde profiel van de persrollen en het gebruik van 17 rollen garandeert een betrouwbare baal rotatie in zowel silage als droge materialen. 

FlexiWrap Baalovergang

 • Op het moment dat het net om de baal is gewikkeld, komt de wikkeltafel naar de uitgang van de perskamer, om de baal op te vangen.
 • Bij het openen van de perskamer, wordt de baal direct op de wikkeltafel gelegd (zonder tussenstappen van pers tot wikkelaar).
 • Dit zorgt voor een veilige baalovergang, zonder het risico dat de baal van de wikkeltafel afrolt. 
 • De wikkeltafel brengt de baal snel naar de wikkelaar, die direct start met wikkelen.

FlexiWrap wikkeltafel

 • De wikkeltafel met 4 eindeloze riemen en rollen, laat de baal gelijkmatig rollen tijdens het wikkelproces, zonder risico op folieschade.
 • De twee folievoorstrekkers hebben een hoge wikkelcapaciteit, zodat het wikkelproces afgelopen is, voordat de volgende baal klaar is in de perskamer.
 • De folievoorstrekkers zijn dicht op de wikkeltafel geplaatst, zodat er zo min mogelijk lucht onder de folie komt tijdens het wikkelen.
 • Na het wikkelen verlaat de baal automatisch of handmatig de wikkeltafel. De handmatige optie maakt het de gebruiker mogelijk, om de balen desgewenst in rij neer te leggen, voor het snel afhalen van het land.
 • De lage wikkeltafel zorgt voor een rustige baalafleg. Optioneel kan de Vicon FlexiWrap worden voorzien van een baalomkeerder. De baal wordt op de kant gelegd, waar de meeste folie zich bevindt.

Sterk chassis

 • De FlexiWrap perswikkel combinatie is geplaatst op een sterk chassis met een lange levensduur.
 • Belasting en gewicht zijn gelijkmatig verdeeld voor een maximale stabiliteit, bijvoorbeeld dankzij de lage positie van de wikkeltafel.
 • De tandemas met 500/50-17 banden zorgen voor een goede stabiliteit tijdens het werk in het veld en tijdens transport.

iMfarming Features

Smart efficient easy farming

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

IsoMatch Eye

De IsoMatch Eye is de camera-optie in het IsoMatch-assortiment.

IsoMatch Eye is een camera die is ontwikkeld voor gebruik met onze geavanceerde IsoMatch Tellus GO+ en IsoMatch Tellus PRO dual screen terminal. De IsoMatch Eye is omschakelbaar van achteraanzicht naar standaardzicht.
Het geeft je volledige controle en overzicht over de gehele werking van de machine, zowel overdag als 's nachts, vanwege het nachtzicht door geïntegreerde LED's. Dit verhoogt de veiligheid, bijvoorbeeld bij het achteruitrijden van de machine of bij het manoeuvreren om obstakels heen.

SLIM
Verwisselbaar van achteraanzicht naar standaardzicht

EFFICIËNTIE
Volledige controle en overzicht over de volledige werking van de machine

GEMAKKELIJK
Nachtzicht door geïntegreerde LED's

Kan ik je helpen?