Vicon EXTRA 687T

Vlindermaaier met nylon kneuzer. Laag eigen gewicht van slechts 1900 kg. Werkbreedte 8.70 m 

Eén van de vereisten bij de ontwikkeling van de EXTRA 687T vlindermaaier was de eenvoudige bediening. Met een vermogensbehoefte vanaf 160pk is het een “no-nonsens” vlindermaaier. Gebouwd met het doel om lage bedrijfskosten te genereren door brandstof te besparen. Voorzien van 2x 3.20 m. maai-units, beide voorzien van 8 driehoekschijven en nylon kneuzertanden, is de EXTRA 687T uw garantie voor productieve werkdagen.

Breed spreiden is standaard op de EXTRA 687T

De EXTRA 687T schijvenmaaier met kneuzer is uitgerust met nuttige verstelmogelijkheden om professioneel de klus te klaren onder alle omstandigheden. Breed spreiden is standaard en het toerental van de kneuzer kan versteld worden tussen de 600 en 900 rpm. Om optimale overlap te garanderen kunnen de maai-units op twee manieren worden gemonteerd aan de midden-ophanging.

De EXTRA 687T wordt standaard geleverd met een geïntegreerde parkeervoet voor een snelle en betrouwbare manier van parkeren die weinig ruimte inneemt.

De Voordelen van de Extra 687T vlindermaaier:

 • 8.70 m. werkbreedte.
 • Laag eigen gewicht van slechts 1900kg met een benodigd vermogen vanaf 160pk.
 • Geïntegreerde parkeersteun.
 • NonStop obstakelbeveiliging
 • Middenophanging. 
 • Even aantal driehoekige maaischijven. 
 • 600 of 900 toeren kneuzer.

Bekijk ons totaaloverzicht van Voederwinning machines
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers zonder kneuzer
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers met kneuzer
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon maaiers

Hydraulische bodemdruk verstelling

Deze optie maakt het mogelijk om de schijvenmaaier uit te voeren met een bijzondere hydraulische bodemdruk verstelling. Met deze verstelling is het mogelijk om de bodemdruk tijdens het maaien aan te passen naar de omstandigheden. Dit beschermt niet alleen de maaibalk, maar ook de graszode. Daarnaast kan hiermee ook brandstof worden bespaard. De ingestelde waarde is eenvoudig waarneembaar vanuit de trekkercabine.  

Transport en verticaal parkeren

Verticale transport oplossing

Voor het transport vouwt de maaier in een compacte positie achter de trekker. De maai-units rusten op het frame, zodat er geen speling op de scharnierpunten kunnen ontstaan tijdens het transport. De transporthoogte blijft ruim onder de 4m. 

Parkeer veilig, stevig en compact

Dankzij de geïntegreerde parkeersteunen, kan de EXTRA 687T veilig, stevig en compact in transportstand worden weggezet voor opslag. Ook in de opslag blijft de maaier onder de 4m. 

Efficiënte middenophanging

Accurate en snelle ophanging

De maai-units van de EXTRA 600 serie zijn centraal opgehangen voor een gelijkmatige gewichtsverdeling over de hele maaier. Snellere en nauwkeurige bodemvolging wordt mede bereikt door het concept van de middenophanging. Het voordeel is minder slijtage van de maaibalk en optimale bescherming van de graszode. Op de kopakker worden de maai-units hydraulisch uitgeheven, waarbij voldoende bodemvrijheid is zodat andere zwaden niet geraakt worden.

Twee mogelijkheden voor de aanbouw

Om optimale overlap te garanderen tussen front- en achtermaaiers, kunnen de maai-units van de EXTRA 687T in twee posities gemonteerd worden aan de ophanging. Dit geeft ook de mogelijkheid voor meer overlap in heuvelachtige omstandigheden, wat een extra (duurdere) optie van een side-shift bespaart.

Vicon NonStop Obstakelbeveiliging

Bescherming van de maaibalk

De Vicon EXTRA 600 serie is voorzien van de Vicon NonStop obstakelbeveiliging, ter bescherming van de maaibalk. Het geïntegreerde systeem beschermt de maaibalk voor obstakels. Op het moment dat een obstakel wordt geraakt, klapt de maai-unit automatisch naar achteren en omhoog, om over het obstakel heen te gaan en vervolgens automatisch in maaipositie weer terug te komen. Zonder te stoppen, Non-stop!

 

Nylon kneuzertanden

 • Dankzij de nylon kneuzertanden, blijft het totaalgewicht van de maaier minimaal, terwijl de kneusintensiteit intensief blijft.
 • De vaste kneusvingers zijn gemaakt van kwalitatief kunststof zodat ze hun oorspronkelijke vorm behouden.
 • Dit betekent uitstekende bescherming van stenen en andere obstakels. Een perfecte oplossing voor vele veehouderijbedrijven!

EXTRA maaibalk

 • De EXTRΔ maaibalk is ontworpen voor minimaal onderhoud en is uiterst geluidsarm.
 • Chauffeurs zullen meteen merken hoe stil de maaibalk z'n werk doet - bijzonder geschikt voor lange en drukke werkdagen
 • Volledig gelaste maaibalk voor een zeer sterke constructie
 • Even aantal paarsgewijze schijven voor betere overlap.
 • Maaischijven met drie messen snijden meer.
 • Vlakke glijsloffen voor uitstekende maaikwaliteit.
 • Ruim voldoende olie voor lagere werktemperatuur.
 • Weinig geluid dankzij speciaal afgeronde tandwielen.
 • Getordeerde messen voor streeploos maaien onder alle omstandigheden.

Kan ik je helpen?