Vicon EXTRA 7100T Vario

Innovatieve triple maaier met de QuattroLink ophanging en SemiSwing stalen kneusvingers.  Werkbreedtes van 9.80 m. tot 10.2 m.

Het nieuwe concept van de gesleepte ophanging, QuattroLink, is een volgende stap in de al bekende ophanging van Vicon. De maai-unit is opgehangen aan vier zware draagarmen, waardoor de maai-unit onafhankelijk kan bewegen over het veld, wat zorgt voor een uitmuntende bodemvolging. Vanaf de trekkerstoel is de bodemdruk eenvoudig hydraulisch instelbaar en is de bodemdruk vanaf de trekkerstoel afleesbaar voor een goede afstelling.

Vicon NonStop obstakelbeveiliging

Hier blijft het niet bij! De Vicon EXTRA 7100T Vario is daarnaast uitgevoerd met de Vicon NonStop obstakelbeveiliging, die de complete werkbreedte van de maaibalk beveiligd tegen obstakels.

Hydraulische side-shift controleert de overlap

De EXTRA 7100T Vario schijvenmaaier is in staat om zich aan te passen aan veranderende veldomstandigheden op elk moment tijdens het werk. Dankzij de hydraulische side-shift is het eenvoudig om vanuit de trekkercabine de overlap te bepalen in combinatie met een frontmaaier. De gekozen overlap is af te lezen van een schaal, zodat het een exacte waarde geeft, zonder dat het “gokwerk” wordt. Op deze manier is het mogelijk om altijd efficiënt te werken met een optimale werkbreedte en overlap.

Verticale parkeerpositie

Ook in de berging is de EXTRA 7100T Vario triple maaier uitermate compact. De maaier kan namelijk in transportpositie worden weggezet, wat extra ruimte bespaart in de berging, maar ook het aankoppelen van het werktuig makkelijker maakt. 

De Voordelen van de Extra 7100T Vario triple maaier:

 • Tot 10.2 m. werkbreedte
 • Nieuwe en innovatieve QuattroLink Formule 1 auto concept. 
 • Flexibele ophanging - 500mm bewegingsruimte naar boven en beneden.
 • Non-Stop obstakelbeveiliging over de gehele werkbreedte. 
 • Hydraulisch verstelling van de werkbreedte en overlap. 
 • Constante bodemdruk bij elke werkbreedte. 
 • Verticale en geïntegreerde parkeerpositie. 

Bekijk ons totaaloverzicht van Voederwinning machines
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers zonder kneuzer
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers met kneuzer
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon maaiers

QuattroLink Suspension

Racewagen technologie toegepast op maaikneuzers

Wat maakt de QuattroLink ophanging uniek? De maai-unit wordt door vier armen voortgetrokken op een vaste draagarm, waardoor de maai-unit onafhankelijk de bodem kan volgen, met grote nauwkeurigheid en snel reagerend op de wisselingen in het veld.

Bodemvolging zoals het hoort

De bewegingsvrijheid van de maaier is enorm met een verticaal bereik van 700mm en een pendelende werking van 30°. De 4-arms ophanging garandeert constante bodemdruk onder alle omstandigheden.

Ervaar de voordelen van QuattroLink

Net zoals bij een racewagen is er de wens voor perfect contact met de bodem voor hogere rijsnelheden en mogelijkheid om aan te passen aan verschillende percelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen die je zult merken tijdens het maaien met de EXTRΔ 700 serie. De 4-arms ophanging van de maai-unit geeft ongekende flexibiliteit voor de juiste bodemaanpassing bij hogere rijsnelheden en de verschillende percelen voor meer productiviteit.

Obstakelbeveiliging over hele werkbreedte

De Vicon NonStop obstakelbeveiliging biedt nog meer bescherming met de nieuwe QuattroLink ophanging. De beveiliging werkt over de gehele werkbreedte van de maaier, inclusief het deel dicht bij de trekker, waardoor minder kans op schade rijden. Als een obstakel in het veld wordt geraakt zal de maaier achterwaarts en omhoog bewegen en vervolgens automatisch terugkeren in werkpositie.

Vario – ophanging

Hydraulische overlap-verstelling

EXTRΔ 736T Vario en 7100T Vario zijn uitgerust met geïntegreerde hydraulische side-shift in de draagarm, voor 400mm zijdelingse beweging. Om snel te kunnen inspelen op de wisselende condities in het veld, is de verstelbare overlap ontworpen als telescopische arm, direct gekoppeld aan de ophanging.

Bodemdruk blijft altijd constant

Tijdens het maaien blijft de draagarm altijd parallel met de grond, waardoor de maai-unit de vrijheid heeft om continue te bewegen over de contouren van de bodem. Een uniek voordeel van deze ophanging is dat de bodemdruk altijd constant blijft, zelfs als de overlap wordt gewijzigd.

Efficiënte kopakkerpositie EXTRA 7100T

De EXTRA 7100T heeft een ruime en unieke kopakkerpositie over de complete werkbreedte! Er is een minimale bodemvrijheid van 500mm over de volledige maai-unit. De maai-unit wordt opgeheven en de draagarm wordt gekanteld tot een hoek van 10graden. 

Bij het neerlaten wordt de draagarm eerst terug in horizontale positie gebracht, voordat de maai-unit zakt. Tenslotte wordt de maai-unit gelijkmatig en horizontaal neergelaten. 

Transport en Opslag 7100T

Compact tijdens transport

De maaier vouwt hydraulisch op voor het transport en de telescopische arm beweegt naar de laagste positie overlap, om een transporthoogte van slechts 3.90m te bereiken. De beschermkappen aan de buitenzijde zijn optioneel hydraulisch opklapbaar, waardoor het niet nodig is om de trekkerstoel te verlaten voor transport. 

Parkeer veilig, stevig en compact

Dankzij de geïntegreerde parkeersteunen, kan de EXTRA 7100T veilig, stevig en compact in transportstand worden weggezet voor opslag. Ook in opslag blijft de maaier onder de 4m. 

SemiSwing Kneuzer

Nu nog efficiënter kneuzer

De nieuwe kneuzerplaat kan versteld worden aan zowel voor als achterzijde voor een perfecte afstelling afhankelijk van het gewas. Het voorste deel is afzonderlijk in te stellen afhankelijk van de gewasgrootte, zelfs voor een zware eerste snede, om eventuele verstoppingen te voorkomen. Het achterste deel is verstelbaar om de gewasdoorvoer te begeleiden richting het zwad of voor het luchtig breedspreiden.

Stalen kneuzer tanden

Door slim gebruik te maken van de centrifugaalkrachten presteert het Vicon SemiSwing beter dan vele andere kneuzersystemen. SemiSwing zorgt voor een agressief kneuseffect met tegelijkertijd een uitstekende tandbeveiliging die nauwelijks zal slijten. Tijdens het werk blijft de tand in een vaste positie, waardoor volledig gekneusd wordt met minimale slijtage.

Spreiden en Zwad

Zwadborden verlengen automatisch

De zwadborden verlengen automatisch wanneer ze naar binnen worden geschoven efficiënt en nauwkeurig zwadmaaien.

Makkelijk wisselen naar breedspreiden

Wisselen van zwadmaaien naar breedspreiden is een fluitje van een cent. De zwadborden bewegen gemakkelijk naar de buitenkant en de vinnen van de  FlipOver breedspreid set worden 180° gedraaid. En dit alles zonder gereedschap te hoeven gebruiken.

EXTRA maaibalk

 • De EXTRΔ maaibalk is ontworpen voor minimaal onderhoud en is uiterst geluidsarm.
 • Chauffeurs zullen meteen merken hoe stil de maaibalk z'n werk doet - bijzonder geschikt voor lange en drukke werkdagen
 • Volledig gelaste maaibalk voor een zeer sterke constructie
 • Even aantal paarsgewijze schijven voor betere overlap.
 • Maaischijven met drie messen snijden meer.
 • Vlakke glijsloffen voor uitstekende maaikwaliteit.
 • Ruim voldoende olie voor lagere werktemperatuur.
 • Weinig geluid dankzij speciaal afgeronde tandwielen.
 • Getordeerde messen voor streeploos maaien onder alle omstandigheden.

GEOMOW

GEOMOW maakt werken met de Vicon EXTRA 7100 Vario nog eenvoudiger en slimmer. GEOMOW maakt automatische kopakkerpositie via sectiebesturing mogelijk. Hiermee zal de maaicombinatie automatische in kopakkerstand of in werkpositie worden gepositioneerd. 

Daarmee maakt het de bestuurder een stuk gemakkelijker en efficiënter werken. 

iMfarming Features

Smart efficient easy farming

IsoMatch Grip

De IsoMatch Grip is een ISOBUS-hulpapparaat dat is ontwikkeld voor een groot bedieningscomfort en een efficiënte machinebesturing. Zijn ergonomische vorm en de volledige vrijheid om in totaal 44 werktuigfuncties toe te wijzen en te bedienen vanuit één apparaat zijn vandaag de dag uniek in de markt. Met jouw vingertoppen heb je oneindig veel mogelijkheden om alle machinefuncties naar wens te bedienen. En opdrachten worden per machine opgeslagen, waardoor deze nog beter op jouw behoeften is afgestemd.

Meer over IsoMatch Grip >

IsoMatch_Grip_blue2

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

Kan ik je helpen?