Vicon EXTRA 7100T Vario BX - 7100R Vario BX

Vlindermaaier in combinatie met BX dwarsafvoerband en QuattroLink ophanging. Werkbreedtes van 9,80 m. tot 10,20 m.

De Vicon BX vlindermaaier is voorbereid om de werkcapaciteit te maximaliseren en de volledige capaciteit van de EXTRA 7100 te benutten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het werk. Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan, voor dezelfde uniforme zwadbreedte, ongeacht de positie van de maaiunits. In combinatie met GEOMOW betekent dit een maximale werkcapaciteit, uitstekend bedieningscomfort en een gelijkmatige zwadvorming.

Zwadband om in droge omstandigheden efficiënt te werken

Een zwadband maakt het mogelijk om in droge omstandigheden het gras in 1 keer op zwad te leggen voor de hakselaar. Daarnaast kan de zwadband gebruikt worden voor het naar binnen werken van het gras langs de kanten. 

De Voordelen van de Extra 7100T Vario BX en 7100R Vario BX schijvenmaaier:

Heeft dezelfde voordelen als het "standaard" 7100T of 7100R Vario model. Bijkomende voordelen zijn onder andere: 

  • Automatische zwadband aanpassing
  • Verstelbare bandhoogte
  • Extra band snelheid op de kopakker
  • Flexibel, 4 in 1 oplossing

Bekijk ons totaaloverzicht van Voederwinning machines
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers zonder kneuzer
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers met kneuzer
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon maaiers

Uniforme zwadvorming

Dezelfde uniforme zwadvorming.....

Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan wanneer een verandering nodig is. Als de maaiunits zijwaarts worden verschoven om de overlap aan te passen, past de bandsnelheid zich onmiddellijk aan om de benodigde verandering in werpafstand te compenseren. Bij het vergroten van de overlap voor het maaien rond de bochten wordt de bandsnelheid verlaagd.

....Zelfs bij gebruik van slechts één band

Daarnaast detecteert Vicon BX ook wanneer een band of maaiunit omhoog wordt gebracht en compenseert onmiddellijk om ervoor te zorgen dat het gewas binnen de beoogde zwadbreedte blijft. De bandsnelheid van de zwadband wordt automatisch verlaagd om te voorkomen dat het gewas over het middenzwad "vliegt".

Verstelbare bandhoogte

Vorm het zwad zoals jij wil

Werken in een zware eerste snede, gecombineerd met een smalle pick-up van de volgende machine, kan problemen veroorzaken bij het smal genoeg krijgen van het zwad. Vicon BX biedt de mogelijkheid om de zwadband in verschillende werkhoogtes te plaatsen, om het gewas bovenop het zwad van de frontmaaier te brengen, om een smal, vierkant zwad te maken. De hoogte wordt ingesteld door de band hydraulisch te laten zakken of omhoog te brengen.

Band snelheid

Probleemloos op de kopakker

Wanneer de maaiers worden geactiveerd voor het heffen van de kopakker, versnelt een geïntegreerde bandversterking automatisch het legen van de banden voordat ze omhoog worden gebracht, waardoor een schone, opgeruimde kopakker overblijft. Bovendien wordt de AutoStop geactiveerd zodra de zwadbanden omhoog worden gebracht, waarna ze automatisch worden gestopt totdat de maaiers weer in werkpositie worden gebracht, waardoor het brandstofverbruik laag blijft.

4-in-1 oplossing

Veelzijdig ontwerp

Veelzijdigheid door de vier-in-een-oplossing van de EXTRA 7100 Vario BX, waardoor één groot zwad, drie enkele zwaden, een volledige werkbreedte of slechts één band mogelijk is. De standaard gemonteerde zwadplaten kunnen eenvoudig in positie worden geschoven voor de gewenste zwadbreedte. Als het nodig is om breed af te leggen, worden de standaard gemonteerde FlipOver met breedspreidvinnen in enkele seconden geactiveerd.

GEOMOW

GEOMOW maakt werken met de Vicon EXTRA 7100 Vario nog eenvoudiger en slimmer. GEOMOW maakt automatische kopakkerpositie via sectiebesturing mogelijk. Hiermee zal de maaicombinatie automatische in kopakkerstand of in werkpositie worden gepositioneerd. 

Daarmee maakt het de bestuurder een stuk gemakkelijker en efficiënter werken. 

QuattroLink Suspension

Racewagen technologie toegepast op maaikneuzers

Wat maakt de QuattroLink ophanging uniek? De maai-unit wordt door vier armen voortgetrokken op een vaste draagarm, waardoor de maai-unit onafhankelijk de bodem kan volgen, met grote nauwkeurigheid en snel reagerend op de wisselingen in het veld.

Bodemvolging zoals het hoort

De bewegingsvrijheid van de maaier is enorm met een verticaal bereik van 700mm en een pendelende werking van 30°. De 4-arms ophanging garandeert constante bodemdruk onder alle omstandigheden.

Ervaar de voordelen van QuattroLink

Net zoals bij een racewagen is er de wens voor perfect contact met de bodem voor hogere rijsnelheden en mogelijkheid om aan te passen aan verschillende percelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen die je zult merken tijdens het maaien met de EXTRΔ 700 serie. De 4-arms ophanging van de maai-unit geeft ongekende flexibiliteit voor de juiste bodemaanpassing bij hogere rijsnelheden en de verschillende percelen voor meer productiviteit.

Vario – ophanging

Hydraulische overlap-verstelling

EXTRΔ 736T Vario en 7100T Vario zijn uitgerust met geïntegreerde hydraulische side-shift in de draagarm, voor 400mm zijdelingse beweging. Om snel te kunnen inspelen op de wisselende condities in het veld, is de verstelbare overlap ontworpen als telescopische arm, direct gekoppeld aan de ophanging.

Bodemdruk blijft altijd constant

Tijdens het maaien blijft de draagarm altijd parallel met de grond, waardoor de maai-unit de vrijheid heeft om continue te bewegen over de contouren van de bodem. Een uniek voordeel van deze ophanging is dat de bodemdruk altijd constant blijft, zelfs als de overlap wordt gewijzigd.

Obstakelbeveiliging over hele werkbreedte

De Vicon NonStop obstakelbeveiliging biedt nog meer bescherming met de nieuwe QuattroLink ophanging. De beveiliging werkt over de gehele werkbreedte van de maaier, inclusief het deel dicht bij de trekker, waardoor minder kans op schade rijden. Als een obstakel in het veld wordt geraakt zal de maaier achterwaarts en omhoog bewegen en vervolgens automatisch terugkeren in werkpositie.

BX Belt - Snelkoppeling

Met de optionele Vicon snelkoppelings-oplossing is het nu mogelijk om de twee BX-banden in minder dan 10 minuten te demonteren en veilig te parkeren op de speciaal ontworpen parkeerwielen. Bij het loskoppelen verdwijnen de BX-banden automatisch uit de terminal.

Dit geeft u de mogelijkheid om van dag tot dag te beslissen wanneer het werkschema klaar is, of er zwadbanden nodig zijn of niet. Het enige wat nodig is, zijn drie eenvoudige stappen - geen gereedschap nodig!

1. Schuif de speciaal gebouwde parkeerwielen onder de BX-band en verwijder de verbindingspen.

2. Koppel de stroomkabel en alle hydraulische aansluitingen aan de BX-band met één enkele hendel los.

3. Laat de maai-units zakken en de BX-band komt automatisch los.

iMfarming features

Smart efficient easy farming

IsoMatch Grip

De IsoMatch Grip is een ISOBUS-hulpapparaat dat is ontwikkeld voor een groot bedieningscomfort en een efficiënte machinebesturing. Zijn ergonomische vorm en de volledige vrijheid om in totaal 44 werktuigfuncties toe te wijzen en te bedienen vanuit één apparaat zijn vandaag de dag uniek in de markt. Met jouw vingertoppen heb je oneindig veel mogelijkheden om alle machinefuncties naar wens te bedienen. En opdrachten worden per machine opgeslagen, waardoor deze nog beter op jouw behoeften is afgestemd.

Meer over IsoMatch Grip >

IsoMatch_Grip_blue2

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

Kan ik je helpen?