Hero banner

BANDHARKEN

Sinds de overname van het Italiaanse ROC door Kverneland Group biedt Vicon nu ook diverse bandharken aan voor de Benelux. ROC is een specialist op het gebied van bandharken dankzij jaren van ervaring en de machines kunnen in allerlei vormen en maten geproduceerd worden. Met een bandhark wordt het gewas nog schoner opgeraapt en ontstaat er minder schade aan het product. Ook ontstaat er een zeer luchtig zwad wat de kuilkwaliteit ten goede komt. De bandharken zijn geschikt voor diverse gewassen zoals gras, luzerne, lenterogge, klaver of stro.

Wat zijn de voordelen van een bandhark?

Schonere voerkwaliteit

Het gewas wordt door pick-ups opgeraapt en niet over de grond gesleept zoals bij cirkelharken het geval is. Hierdoor wordt de kans op grondresten en vuil in het rantsoen kleiner. Ook is er minder bladverlies en blijft de voedingswaarde behouden. Het gewas wordt te allen tijde schoon opgeraapt en via de band op een luchtig zwad gelegd.

Flexibel inzetbaar

Met de bandharken van ROC kan er flexibel gewerkt worden. Zo kan er met dezelfde machine een middenafleg zwad gemaakt worden maar ook een zijafleg zwad. De banden kunnen naar elkaar toe bewegen maar kunnen ook naar links of rechts draaien. Ook kunnen er eenvoudig meerdere zwaden bij elkaar geharkt worden, en kunnen de hoeken van percelen goed uitgeharkt worden. 

Veel capaciteit

De ROC bandhark kan meerdere zwaden bij elkaar harken, waardoor de oogstmachines die volgen ook sneller kunnen werken. Ook kan er gewerkt worden met een hogere rijsnelheid wat de capaciteit vergroot. 

Kan ik je helpen?