Vicon FixBale 500

Vicon FixBale 500 is een balenpers speciaal voor zware kuilvoercondities. De perskamer wordt gevormd door 18 geribbelde profielwalsen die zorgen voor een maximale baaldichtheid en een uitstekende baalrotatie onder alle omstandigheden, terwijl ook het benodigde vermogen tot een minimum wordt beperkt voor een efficiëntere werking.

De voordelen van de FixBale balenpers met vaste kamer:

 • Nieuwe 2,3 m extra brede pick-up met laag profiel, uitgerust met dubbele nokkensporen en vijf tandbalken.
 • Nieuw SuperCut 15 mesvoorsnijdingssysteem
 • Parallelogram Drop Floor systeem voor snellere ontstopping
 • Vaste kamer met 18 geribbelde rollen voor balen met hoge dichtheid
 • PowerBind netto wikkelsysteem
 • Eenvoudige en intuïtieve bediening met de Focus 3-aansluiting

Bekijk al onze persen en wikkelaars
Bekijk al onze ronde balen persen en wikkelaars

Fixed Chamber round balers - VICON FIXBALE 500, specialist baler for heavy silage conditions with low power requirments for efficient operation
Video
Animation


2.3m Extra brede Pick-up

De nieuwe 2,3 m extra brede pick-up, aangeduid als 'XL+', bevat een uitgebreide reeks van upgrades:

 • Uitgerust met vijf tandenstaven met 32 tanden per staaf
 • Elke tandstang wordt ondersteund door vier kogellagers over de gehele lengte
 • Dubbele gemakkelijk toegankelijke nokkensporen aan beide uiteinden van de pick-up
 • Gewaspers met grote diameter voor hogere aanzuigsnelheden
 • Innovatief ontwerp van de binnenboordaandrijving voor een kleinere transportbreedte
Parallelogram Drop Floor System voor een snellere ontgrendeling

Het SuperCut 15 aanzuigsysteem is uitgerust met het super effectieve Vicon Parallelogram drop floor-systeem, dat het opruimen van verstoppingen sneller en eenvoudiger maakt. Het systeem verlaagt niet alleen de achterste rand van de valvloer zoals bij traditionele systemen, maar verlaagt ook het voorste deel van de vloer, waar een verstopping waarschijnlijker is.

SuperCut 15 Haksysteem voor optimale snijprestaties

Het nieuwe SuperCut 15 mesvoorsnijdingssysteem zorgt voor een hoger rendement en een betere gewasstroom naar de balenpers. Speciaal geprofileerde messen zijn ontwikkeld om een consistente snijlengte te geven met een laag benodigd vermogen. Met een snijlengte van 70 mm is het de ideale oplossing voor het produceren van strakke, dichte balen, die resulteren in een betere fermentatie, met als bijkomend voordeel dat de balen gemakkelijker kunnen worden ingevoerd en dat er minder afval ontstaat.

Individuele mesbescherming

Elk mes is individueel geveerd tegen obstakels, wat een hoger niveau van bescherming biedt dan systemen die alleen de volledige messenbank beschermen.

PowerBind Netwikkeling

FixBale 500 is uitgerust met het gepatenteerde PowerBind netsysteem aan de voorzijde. PowerBind elimineert lastige invoerwalsen en heeft een marktleidende cyclustijd. Het net wordt continu vastgehouden in de PowerBind-injectiearm. Wanneer de baal voor 90% klaar is, beweegt de arm naar voren, klaar voor de netinjectie.

Wanneer de baal 100% compleet is, wordt het net direct op de baal gevoerd in een vlakke bewegingshoek, waardoor het net te allen tijde strak blijft, wat zorgt voor een nauwkeurige en uiterst betrouwbare netinjectie. PowerBind geeft het vertrouwen om professioneel werk te verrichten, zonder invloed van wind of gewasophoping.

Lage netto laadhoogte

PowerBind biedt een zeer lage laadhoogte voor maximaal gemak en tijdbesparing. Om de lege rol te vervangen hoeft u alleen maar de as uit te zwenken en op een nieuwe rol te schuiven.


The Full Roller PowerMax Perskamer

De Vicon FixBale 500 is de balenpers speciaal voor zware kuilvoercondities. De PowerMax perskamer bevat 18 zware rollen die in een perfecte cirkel zijn gerangschikt voor een maximale baalrotatie onder alle omstandigheden. Dit is de ideale oplossing voor het produceren van goed gevormde en dichte balen. De productie van consistente balen met een hoge dichtheid in zowel nat als droog materiaal is verzekerd. Twee walsen in het onderste gedeelte van de hoofdbalkkamer spreiden de belasting, waardoor de belasting wordt verminderd en de levensduur wordt verlengd.

Aanpasbare baaldichtheid

Voor ultieme flexibiliteit en bedieningsgemak wordt de baaldichtheid hydraulisch geregeld en continu elektronisch bewaakt. De dichtheid kan vanuit de tractorcabine exact worden afgestemd op de heersende teeltomstandigheden.

TechnoPack (optie)

Techno-Pack is ontwikkeld om professionele boeren en loonwerkers de optimale oplossing te bieden op het gebied van gewasbeheer. Het vochtgehalte van het gewas dat tijdens het balenpersen de perskamer binnenkomt, wordt continu gemeten en weergegeven op de balenpers. In het onderste deel van de perskamer zijn sensorplaten gemonteerd, waaruit het systeem het percentage vocht in de baal berekent. Het systeem kan vochtigheidsniveaus tot 50% detecteren, zodat de chauffeur op elk moment kan beslissen of gewassen zoals hooi of stro geschikt zijn voor de baal - jouw garantie dat je altijd de best mogelijke voederkwaliteit behoudt.
iM FARMING

Smart efficient easy farming

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

Neem contact op! Onze Vicon dealers staan klaar om u te ondersteunen

Dealer locator