Extra 700-serie

Vicon is een uitblinker in schijvenmaaiers

Extra 700-serie

Vicon biedt een ruim aanbod schijvenmaaiers. De 700-serie is speciaal ontwikkeld voor loonwerkbedrijven en de grotere melkveehouderijen.

Schijvenmaaiers Extra

Vicon schijvenmaaiers zijn echte uitblinkers. Als loonwerkbedrijf ben je altijd op zoek naar efficiëntie, capaciteit en gebruikerscomfort voor je medewerker. Bij Vicon worden werktuigen ontworpen met focus voor het loonwerkbedrijf. Voor capaciteit, eenvoud en gebruikerscomfort. Zo ook in de lijn van de schijvenmaaiers.

Hooibouwspecialist Bastiaan laat je graag kennis maken met de Extra 700-serie.

Waarom een Vicon Extra 700-serie?
Omdat:

  • De unieke Vicon Extra maaibalk met de driehoek maaischijven voor een uitstekende maaikwaliteit
  • QuattroLink midden ophanging voor ongekende flexibiliteit en een perfecte bodemaanpassing in het veld.
  • Efficiënte SemiSwing stalen kneuzer welke gemakkelijk is af te stellen.
  • De extra 700 serie heeft een bodemvrijheid over de gehele werkbreedte van minimaal 500mm op de kopakker
  • Gelijkmatige gewichtsverdeling voor snel transport en veilig parkeren in combinatie met de geïntegreerde parkeersteunen.

Vicon DNA, driehoekige schijven

Alle Vicon maaiers kunnen worden uitgevoerd met het 'Express'-snelwisselsysteem. Met het Express snelwisselsysteem is wisselen van maaimessen snel gebeurd en makkelijk. Je plaatst eenvoudig de sleutel tussen maaischijf en meshouder, beweegt de sleutel omlaag en het mes is klaar om gewisseld te worden.

In ons systeem van drie messen per schijf is er altijd een mes dat maait en onstaat er een ruime overlap tussen de maaischijven. Dit is, zelfs bij een hogere rijsnelheid, een garantie voor een streeploos maaibeeld. Daarnaast geeft de toepassing van driehoekschijven 30% minder belasting per mes, wat automatisch ook minder slijtage van de messen oplevert.

Paarsgewijze draairichting voor het beste resultaat

Alle Vicon schijvenmaaiers hebben een even aantal paarsgewijs draaiende maaischijven. Dat betekent dat elk paar maaischijven altijd tegen elkaar in werkt. Het grote voordeel hiervan is dat het gemaaide gras direct over de balk naar achteren afgevoerd wordt. Dit voorkomt dat het gemaaide gras, de maaiwerking van de schijven verstoort.

Fluisterstille oerdegelijke maaibalk

De constructie van de Extra maaibalk maakt een opvallend stille maaibalk mogelijk. Dit is onder andere mogelijk door de afgeronde unieke Vicon tandwielen. Een lange, drukke werkdag wordt dus een stuk aangenamer voor de gebruiker.  De oerdegelijke constructie komt ook door de twee in elkaar gelaste U-profielen. De balk is voorzien van een ruime hoeveelheid olie, waardoor de temperatuur aanzienlijk lager gehouden kan worden. Dit garandeert een efficiënte overbrenging van de krachten en geeft bovendien minder slijtage.

De unieke SemiSwing

SemiSwing maakt gebruik van centrifugaalkracht. Het biedt een agressief kneuseffect met daarbij uitstekende bescherming van de kneuzertanden met nauwelijks slijtage. Deze tanden maken een beperkte slag, waardoor ze slim gebruik maken van de centrifugaalkracht. Tijdens het kneuzen blijven ze continue in werkpositie. 

Als de rotor begint te draaien, bewegen de SemiSwing tanden meteen in werkpositie en blijven dan vast staan. De hoek van deze tanden zorgt voor de best mogelijke gewasdoorvoer. Het gras wordt van de rotor af naar de kneusplaat gebracht. Hierdoor worden verstoppingen voorkomen en wordt de kneusplaat maximaal gebruikt.

Mocht er een obstakel in de kneuzer komen, dan kunnen de stalen SemiSwing tanden achterwaarts bewegen en kan het obstakel tot 103 mm passeren, zonder dat de tanden zullen breken. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te stoppen of achteruit te rijden. Daarnaast zul je nooit gebroken tanden in het gewas tegen komen.

QuattroLink ophanging voor uitstekende bodemvolging

Dit is een baanbrekende ophanging gebaseerd op de F1 techniek. De maai-unit is opgehangen aan 4 zware draagarmen, waardoor de maaiunit onafhankelijk kan bewegen over het veld. Dit zorgt voor een uitstekende bodemvolging en een constante bodemdruk.  Overigens is de bodemdruk eenvoudig hydraulisch instelbaar tijdens het maaien.
De maai-unit is uiterst flexibel met een totaal verticaal op- en neerwaarts bereik van 700 mm. en een pendelend bereik van 30°. 

Veilig en compact parkeren

Dankzij de geïntegreerde parkeersteunen kan de Extra 700-serie veilig, stevig en compact in transportstand worden weggezet voor opslag. Ook in de opslag

blijft de maaier onder de 4 m.

Details die het verschil maken

  • Eenvoudige inspectie - routineonderhoud en dagelijkse inspectie kan snel en efficiënt omdat er een volledige toegang tot de maaibalk is. De frontkap kan verticaal omhoog
  • Geïntegreerde zwadplaten - verander van op zwad maaien naar breed afleggen is uitgevoerd in een handomdraai. De platen zijn weggewerkt onder de beschermkappen, zodat ze niet in de weg zitten bij het aankoppelen van de frontmaaier
  • Actieve bodemvolging 
  • Individuele verstelling van de kneuzerplaat is leverbaar
  • Zwad en breedspreiden wisselen is snel en eenvoudig te doen

Leer onze hooibouwspecialist Bastiaan Brockhus kennen

1. Wat is voor jou het meest fascinerend aan werktuigen voor de veehouderij?

Je ziet ook in deze sector preciesielandbouw en gemak zoals ISOBUS aansturingen toenemen. Mijn passie is om bij het toepassen van deze technieken te helpen, en zo het maximale voor de klant eruit te halen.

2. Welk Vicon werktuig vind jij het meest uitdagend?

De Vicon Fastbale vind ik een revolutionair concept. Non-stop persen, er zijn er maar weinig die dat kunnen!

3. Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit?

Elke dag is anders, ik vind het leuk om klanten te ondersteunen bij het gebruik van onze (hightech) machines. Door mijn achtergrond weet ik hoe frustrerend het kan zijn als iets niet werkt. Ik hou dus van korte lijnen en praktische oplossingen.

Kan ik je helpen?