Vicon

Uitblinker in harken

Vicon Andex | 1, 2 en 4 rotor harken


Speciaal voor jou, ons specialistenteam hooibouw

Vicon Andex dubbele harken uit de 800-900 serie zijn echte uitblinkers

Op zoek naar capaciteit, duurzaamheid, de beste bodemvolging en weinig onderhoudswerk? Dan kom je als veehouder uit bij Vicon. Het betrouwbare merk met een deskundig team van hooibouwspecialisten. Professionals die graag hun kennis en ervaring met jou delen om tot de beste voederwinning te komen. 

Laten we starten met een korte tour langs de Vicon Andex 904 Hydro. Een professionbele hark met twee 'heavy duty' rotoren, de ProLine versie en een werkbreedte van 7 tot 9 m.

Meer informatie over al onze twee rotor harken

Andex ProLine harken, compleet onderhoudsvrije aandrijving                    

Kroonwiel en draaikrans lopen in een gesloten oliebad. De afgesloten constructie waarborgt een permanente, volledige smering. Door deze constructie is de complete aandrijving onderhoudsvrij!

De speciaal geharde curvebaan is verstelbaar en bezit een vlak verloop en een extreem grote diameter van 400 mm. Daardoor kunnen de stalen stuurrollen goed worden geleid en zorgen ze ervoor dat de machine rustig loopt.  De geoptimaliseerde vorm van de curvebaan zorgt ervoor, dat de tandarmen sneller en hoger uit het zwad worden getrokken. Hierdoor ontstaat een scherpe en egale zwadvorm.

De aluminium behuizing met twee, op afstand geplaatste lagers, zorgen voor een sterke en onderhoudsvrije constructie van de tandarmen. Alle ProLine tandarmen, kunnen bij eventuele schade, eenvoudig met slechts 3 bouten worden verwijderd.

Een paar voordelen van de Vicon Andex dubbele rotor harken:

  • Traploos verstelbare curvebaan voor eenvoudig aanpassen aan gewassoorten en zwadgrootte
  • Gegoten aluminium tandarmbehuizing voor en sterke constructie, maar toch een laag gewicht
  • De as van het pignonwiel is op 2 plaatsen gelagerd, apart van de hoofdaandrijving voor en sterke constructie
  • In olie gedompeld kroon- en pignonwiel voor minimale slijtage
  • Heavy-duty kogellager met grote onderlinge afstand voor uitstekende ondersteuning van de tandarm-assen
  • Geleiderollen met gehard oppervlak minimaliseren slijtage op de curvebaan en stuurassen
  • Unieke kogellagering op maar liefst 4 punten op het kroonwiel garandeert efficiënte vermogensoverdracht naar de tandarmen

Gebogen (bi-tangentiale) tandarmen

Correct en makkelijk afstellen van de hark aangepast naar de omstandigheden zorgt voor een betere kwaliteit van het product door het vuil 

uit het zwad te laten en tegelijkertijd geen gewas te laten liggen. De rotorhoogte, de zwadbreedte en de curvebaan (ProLine) verstellen is gemakkelijk en intuïtief bij alle harken. 

Alle Vicon harken zijn voorzien van bi-tangentiale tandarmen voor een scherpe en gangbare zwadvorm. De bi-tangentiale tandarmen komen sneller en hoger uit het zwaad, zodat knoeien wordt voorkomen. Deze speciaal gebogen tandarmen zorgen er voor dat de tanden sneller en hoger uit het zwad worden getrokken, precies op het juiste moment voor een strakke en gelijkmatige zwadopbouw.

De beste bodemvolging met TerraLink Quattro

Dit systeem is befaamd om zijn bodemvolging, waardoor verontreiniging in het zwad wordt voorkomen. Zelfs bij oneffen weilanden! Een uniek systeem voor uitstekende 3D bodemvolging dat onderhoudsvrij en slijtvast is. Het bestaat uit twee delen. De rotorarm en het wielstel. Dit in combinatie met de specifieke staalkwaliteit, maakt het frame flexibel zonder dat het breekt.

De speciale uitsparingen in de frameconstructie absorberen trillingen vanaf de rotor en geeft de arm de flexibiliteit om iets te torsen, voor een betere
bodemvolging en stabiliteit van de rotor. Elke rotor beweegt in 3 richtingen en reageert accuraat op oneffenheden in het veld. De rotorwielen zijn in een gesleepte positie aan het Y-frame onder de rotor gepositioneerd, waarbij het gewicht gecentreerd is op de voorste wielen, waardoor een rustige loop ontstaat,
zonder springende wielen en harktanden. Optimale bodemvolging is er ook dankzij de wielen die dichtbij de tanden zijn geplaast.

Onze dubbele harken

Vicon Andex 644 - 724

Instap CompactLine modellen

Vicon Andex 714

Buitengewoon veelzijdig met zijafleg

Vicon Andex 644 M

Robuuste, gedragen middenafleg hark. Ideaal voor 2 zwaden

Vicon Andex 705 Evo

CompactLine gedragen hark met zijaflegger

Vicon Andex 774

Controleerde besturing & dubbele tangentiale tandarmen

Vicon Andex 804-844-904 Hydro

Professionele hark met twee heavy duty rotoren

Leer onze hooibouwspecialist Bastiaan Brockhus kennen

1. Wat is voor jou het meest fascinerend aan werktuigen voor de veehouderij?

Je ziet ook in deze sector preciesielandbouw en gemak zoals ISOBUS aansturingen toenemen. Mijn passie is om bij het toepassen van deze technieken te helpen, en zo het maximale voor de klant eruit te halen.

2. Welk Vicon werktuig vind jij het meest uitdagend?

De Vicon Fastbale vind ik een revolutionair concept. Non-stop persen, er zijn er maar weinig die dat kunnen!

3. Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit?

Elke dag is anders, ik vind het leuk om klanten te ondersteunen bij het gebruik van onze (hightech) machines. Door mijn achtergrond weet ik hoe frustrerend het kan zijn als iets niet werkt. Ik hou dus van korte lijnen en praktische oplossingen.

Kan ik je helpen?