Schijvenstrooiers

Vicon, schijvenstrooiers zijn echte uitblinkers. Op zoek naar precisie, efficientie en gemak? Zoek niet verder! Ken jij de voordelen van de Vicon schijvenstrooiers met GEOSPREAD al? En ken jij ook onze Vicon specialisten? 

Speciaal voor jou. Ons specialistenteam hooibouw

Onze hooibouwspecialisten delen graag hun kennis met jou. Laten we starten met een korte tour over de Vicon Rotaflow RO-M GEOSPREAD. Een schijvenstrooier die GPS gestuurd is, waarmee je intelligent kunt strooien in secties met stappen van 1 m. Maak kennis met Jos Heinen, onze Vicon strooierspecialist. Hij laat je een aantal belangrijke elementen zien, waardoor je een stuk nauwkeuriger kunt strooien. Kijk even mee:

Toe aan meer gedetailleerde informatie over onze strooiers? Dat kan.

Ken jij eigen ons Spreader Competence Center? Hier testen we al onze ontwikkelingen, waardoor we altijd een optimale kwaliteit kunnen leveren met onze Vicon schijvenstrooiers. Wil je een kijkje nemen hoe wij dat doen?

Het RotaFlow strooisysteem

Alle Vicon schijvenstrooiers hebben standaard het RotaFlow strooisysteem. Een uniek systeem, waarbij een 'tussenkamer' tussen de schijf en de kuip
zorgt voor een meststofvriendelijke behandeling. Dit betekent dat:

 1. Er geen beschadiging, geen verpulvering en geen stof ontstaat. Dit komt door een centraal uitstroompunt, gelijkmatige versnelling en middelpuntvliegende kracht, die er samen voor zorgen dat de meststof de snelheid van de strooischijf krijgt, voordat het de schoepen bereikt.
 2. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een constante doorstroming en perfecte verdeling van de meststof op het perceel.
 3. Een geringe windgevoeligheid is, doordat vlakke schijven een horizontaal strooibeeld geven
 4. Een gelijkmatige verdeling is in het strooibeeld
 5. Een nauwkeurig strooibeeld in elke situatie ontstaat

Onze weegstrooier | GEOSPREAD serie

De GEOSPREAD serie met weeginrichting bestaat uit de RO-M GEOSPREAD, de RO-EDW GEOSPREAD en de RO-XXL GEOSPREAD. Strooiers met een werkbreedte van respectievelijk 10 - 33 mtr., 12 - 54 mtr. en 24 - 45 mtr. De bijhorende kuipinhoud is respectievelijk 1100 - 2800 ltr., 1500 - 3900 ltr. en 1875 - 3900 ltr. 

De Weegstrooier serie bestaat uit de RotaFlow RO-M EW en RotaFlow RO-EDW. Dit zijn weegstrooiers met de voordelen van snelheidsafhankelijk strooien en ook met de automatische kalibratie, in de vorm van de unieke referentiesensor.

 • De RO-M EW heeft kuipvolumes van 1.100 - 2.000 liter, kan tot 28 meter strooien en heeft één weegcel van 10 ton.
 • De RO-EDW heeft meer capaciteit met kuipvolumes van 1.500- 3.900 liter, kan tot 54 meter strooien en heeft vier weegcellen van 5 ton aan de voor- en achterzijde van de strooier voor de meest nauwkeurige weging.

Optimaliseren met GEOSPREAD®     

Het Vicon GEOSPREAD®-systeem kan individuele secties met secties van slechts 1 meter aansturen. Met maximaal 32 secties (RO-M GEOSPREAD®) of 54 secties (RO-EDW / RO-XXL  GEOSPREAD®) en de mogelijkheid om secties over het midden te schakelen, wordt onnodige overlap tot een absoluut minimum beperkt. 

VIC-RO-0083-jpg-jpg-g19hlhlflx

In combinatie met een hogere rijsnelheid biedt de 1 meter sectieregeling een traploze instelling van het strooibeeld.

Strooien met precisie

De secties worden geregeld door zowel de positie van het meststofafgiftepunt op de schijf als de snelheid per minuut te wijzigen. Omdat de schijfsnelheid tijdens de sectiebesturing niet wordt gewijzigd, wordt de overlapping tussen beide schijven nauwelijks beïnvloed om variaties in het strooibeeld te voorkomen en kan de sectie zeer snel worden in- en uitgeschakeld.
De 4 weegcellen en de referentiesensor op de GEOSPREAD strooiers zijn unieke kenmerken, omdat bij het precies strooien een nauwkeurige weging essentieel is.

Kostenbesparing met GEOSPREAD® van 5 tot 15%

De totale besparing van GEOSPREAD® in combinatie met snelheidsafhankelijk strooien en GEOPOINT® kopakkermanagement kan oplopen tot 15%. Dit kan worden bereikt door het besparen van meststoffen en betere gewas opbrengsten, omdat er geen onnodige overlap is.

Met de unieke referentiesensortechnologie van Vicon op alle GEOSPREAD®-modellen worden alle negatieve invloeden van buitenaf op het strooipatroon automatisch gecorrigeerd en gecorrigeerd, zodat onder alle omstandigheden, bijvoorbeeld hobbelige percelen en zelfs op hellingen de uiterste precisie wordt gegarandeerd.De hoogste precisie in alle omstandigheden

Vicon schijvenstrooier serie compleet: leverbaar met hydraulisch of elektrische bediening?

 • De RO-C, RO-M en RO-XL zijn hydraulisch bedienbaar en hebben een kuipinhoud van resp. 9-21 m., 10 - 28 m.,  en 12 -54 m.
 • De RO-M Comfort Control II en de RO-XL Comfort Control II worden elektrisch bediend. De Comfort Control II-modellen zorgen voor nog meer efficiëntie tijdens het strooien. 
 • De RotaFlow RO-M en RotaFlow RO-XL Comfort Control II zijn beschikbaar als elektrisch bediende machines om de strooier te bedienen met een bedieningskast vanuit de tractorcabine voor meer gebruiksgemak. De Comfort Control II biedt alle functies voor het starten en stoppen van de strooier, voor het instellen van de juiste dosering en het verhogen en verlagen van de dosering tijdens het rijden. De laatste instellingen blijven in de geheugenfunctie behouden.

FlowPilot

Het compacte FlowPilot 'dashboard' biedt u een vereenvoudigde en nauwkeurige instelling en aanpassing van de strooihoeveelheid. Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie openingen zorgen voor een gelijkmatige kunstmeststroom van de kuip naar de strooischijven. 

Wil je nog meer specificaties weten? Ga dan naar onze blogpagina over kunstmeststrooiers

Schijvenmaaiers Vicon

Vicon Rotaflow RO-C 

Kleinste en meest compacte strooier in RO-serie

VIC-RO-0260-jpg-g1am1s79ef

Vicon Rotaflow RO-M 

De strooier voor het middensegment

VIC-RO-0114-jpg-g1al02dq89 (2)

Vicon Rotaflow RO-M EW  

Eenvoudige, maar effectieve weegstrooier

VIC-RO-0003-jpg-jpg-g19h4ytefr

Vicon Rotaflow RO-XL

De grootste schijvenstrooier

VIC-RO-0113-jpg-g1akzz84v5

Vicon Rotaflow RO-XXL GEOSPREAD 

Hoge snelheid & precisie strooier

VIC-RO-XXL-GEOSPREAD-014-PFE-jpg-g1am1zhg2a

Vicon Rotaflow RO-M GEOSPREAD 

GPS gestuurd, intelligent strooien

VIC-ROM-GEOSPREAD-010-jpg-g18uoag3eh (1)

Vicon Rotaflow RO-EDW 

Topklasse weegstrooier

VIC-RO-117-jpg-g1aqej4obh

Vicon Rotaflow RO-EDW GEOSPREAD 

GPS gestuurde weegstrooier met sectieregeling

VIC-RO-EDW-GEOSPREAD-028-PFE-jpg-g1ak592i18
Jos Heinen

Leer onze specialist Jos nog beter kennen.

 • Wat vind jij het meest fascinerende Vicon werktuig?
  Eigenlijk vind ik veel Vicon machines heel fascinerend, maar je begrijpt dat ik strooiers en alle mogelijkheden die wij als Vicon hier bij leveren het meest interessant vind.
  Er zit zo veel ontwikkeling in de manier waarop we tegenwoordig strooien. En er gaat nog veel meer ontwikkeling komen, strooiers blijven zich ontwikkelen.
jos heinen
 • Wat vind jij het interessante aan schijvenstrooiers?
  Dat je heel precies en nauwgezet en per sectie een gebied kunt bewerken. Dat je echt kunt bepalen wat en hoe je langs de waterkant strooit, hoe en wat op een specifiek stuk weiland. Die nauwkeurigheid die mogelijk is, dat is het vooral
 • Wat gaat volgens jou de belangrijkste ontwikkeling worden in strooiers voor de veehouderij?
  Het verder ontwikkelen van de nauwkeurigheid. Dat is nu al op een indrukwekkend niveau, maar dat gaat nog veel verder ontwikkeld worden. En Vicon staat daarbij echt vooraan in de ontwikkelingen, omdat zij dat in samenspraak met de gebruiker doet.

Jos Heinen

Productmanager Strooiers

 

Kan ik je helpen?