Vicon Profiline Machines

Bent u al klaar voor het nieuwe seizoen?

Als veehouder of loonwerker wil je ten alle tijde kunnen vertrouwen op je machines, ongeacht de omstandigheden. Vicon biedt met het ProfiLine segment een uitgebreid gamma aan professionele voederwinningsmachines, ontworpen voor de loonwerker en professionele veehouder. Een gamma dat uitblinkt in maaien, schudden, harken, persen en wikkelen, gericht op een maximale capaciteit en een uitstekende voerkwaliteit.

Bent u al klaar voor het nieuwe seizoen?


Een goede grasoogst begint bij het maaien!

Als loonwerker en veehouder heb je steeds meer maaicapaciteit nodig om klanten tevreden te houden. Tegelijkertijd wil je ook precisie, efficiëntie, gemak en een perfect maaibeeld creëren. Vicon heeft een ruim aanbod aan maaiers, zowel mét als zonder kneuzer, geschikt voor iedere veehouder en loonwerker. De kracht van Vicon maaiers zit hem in de maaibalk met driehoekige maaischijven, ieder voorzien van 3 messen per schijf. De schijven draaien paarsgewijs tegen elkaar in wat ervoor zorgt dat er een royale overlap is, en het gemaaide gras direct over de balk naar achteren gevoerd wordt. Daarnaast geeft deze toepassing van driehoekige schijven ook 30% minder belasting per mes, wat zorgt voor minder slijtage aan de messen en een geruisloze maaibalk. Het principe van de driehoekige schijven wordt al meer dan 40 jaar toegepast. Dat maakt de Vicon maaiers uniek!


Driehoekige schijven met 3 messen per schijf zorgen voor een uitstekend maaibeeld.

Extra 7100T Vario

De Vicon Extra 7100T Vario is het absolute topmodel van de Vicon maaiers. Dit is een vlindermaaier met een werkbreedte van 9.80m – 10.2m. De maaier voldoet aan alle eisen die passen bij een maaier en is voorzien van SemiSwing stalen kneusvingers en het QuattroLink ophangingssysteem. Met QuattroLink is de maai-unit opgehangen aan vier zware draagarmen, waardoor de maaier onafhankelijk kan bewegen over het veld, wat zorgt voor een uitmuntende bodemvolging. Vanuit de trekkercabine is de bodemdruk eenvoudig hydraulisch instelbaar en afleesbaar. 

QuattroLink, wat maakt het uniek?

De werksnelheid die u kunt behalen met een Vicon schijvenmaaier met kneuzer (20km/h is niet uitzonderlijk) vraagt om een snelle aanpassing aan de bodemomstandigheden met de juiste bodemdruk. Met QuattroLink wordt de maai-unit door vier armen voortgetrokken op een vaste draagarm, waardoor de maai-unit onahankelijk de bodem kan volgen, met grote nauwkeurigheid en snel reagerend op de wisselingen in het veld. De bewegingsvrijheid van de maaier is enorm met een verticaal bereik van 700mm en een pendelende werking van 30 graden. Dit garandeert constante bodemdruk

 

Quattrolink heeft een pendelend werkbereik van 30 graden.

De voordelen van de Extra 7100T Vario triple maaier:

 • Tot 10.2m werkbreedte
 • Driehoekige schijven met 3 messen per schijf voor perfect maaibeeld
 • Innovatieve QuattroLink ophanging voor uitstekende bodemvolging
 • Non-Stop obstakelbeveiliging over hele werkbreedte
 • Hydraulische SideShift
 • Constante bodemdruk bij elke werkbreedte
 • Verticale en geïntegreerde parkeerpositie
 • SemiSwing stalen kneuzertanden

Extra 7100T Vario BX

De Vicon Extra 7100T Vario BX is ook een vlindermaaier, maar het bijzondere is dat deze maaier gecombineerd is met een BX dwarsafvoerband. Dit resulteert erin dat het gemaaide gras meteen op zwad gelegd kan worden. De Vicon BX past automatisch de bandsnelheid aan de werkbreedte aan voor dezelfde uniforme zwadbreedte.

Een zwadband maakt het mogelijk om in droge omstandigheden het gras in één keer op zwad te leggen voor de hakselaar of pers. Daarnaast kan de zwadband ook gebruikt worden voor het naar binnen werken van het gras langs de kanten van een perceel.

 

De BX dwarsafvoerbanden leggen het gemaaide gras direct op zwad.

De voordelen van de Extra 7100T Vario BX:

De maaier heeft dezelfde voordelen als het ‘standaard’ 7100T Vario model. Bijkomende voordelen zijn onder andere:

 • Automatische zwadband aanpassing
 • Verstelbare bandhoogte
 • Extra bandsnelheid op kopakker
 • Flexibel, 4 in 1 oplossing 

Vicon’s nieuwste topmodel: De Fanex 1564C schudder

Ook bij het schudden zien we dat de capaciteit steeds groter wordt. De Fanex 1564C is de nieuwste schudder van Vicon met een werkbreedte van maar liefst 15,6m! Hierdoor is de schudder uitermate geschikt voor veehouders met grote oppervlaktes en loonwerkers. De schudder is ontworpen met het oog op maximale capaciteit en een laag onderhoudsniveau. Dit zorgt voor een eenvoudige en prettige bediening met lage onderhoudsintervallen.

 

De Fanex 1564C is een getrokken schudder met een werkbreedte van maar liefst 15,6m.

Uitstekende bodemvolging

Deze schudder heeft 14 rotoren met een relatief kleine diameter. Ook bij het schudden is een nauwkeurige bodemvolging van groot belang, om het gewas efficiënt te schudden zonder vuilresten mee te nemen. Bij Vicon zijn wij ons daar bewust van, en daarom is deze schudder voorzien van het nieuwe innovatieve Terraflow bodemvolgingsysteem. Dit systeem met zeer flexibel frame zorgt ervoor dat elke rotor de bodem uitstekend volgt en het gewas perfect gedraaid wordt.

 

Het Terraflow systeem zorgt dat elke rotor de bodem volgt ongeacht de omstandigheden.

De voordelen van de Fanex 1564C getrokken schudder:

 • Maar liefst 15,6m werkbreedte
 • TerraFlow bodemvolgingsysteem
 • Zeer eenvoudige bediening
 • Slechts een enkelvoudig en dubbelwerkend ventiel nodig
 • Minder dan 3m in transportbreedte
 • Vicon Super-C tanden hebben een extra lange levensduur
 • ProLine aandrijving vraagt minimaal onderhoud

Hark met ISOBUS besturing, de Andex 1304 PRO

Vicon heeft een uitgebreid aanbod aan zwadharken, zowel met 1, 2 of 4 rotoren. De vier-rotor harken zijn gemaakt om in zware en veeleisende omstandigheden eenvoudig te kunnen werken. Naast een indrukwekkende capaciteit en werkbreedtes tot 15 meter, beschikken deze harken over een eenvoudig ontwerp en de mogelijkheid om zowel de werk- en zwadbreedte aan te passen. Dit zorgt voor een snelle werking ongeacht de wisselende werkomstandigheden in het veld.

De Andex 1304 PRO heeft een werkbreedte van 10m tot 12.5m. De hark is standaard uitgerust met het onafhankelijk liften van de voorste en achterste rotoren, onderhoudsvrije oliebadaandrijving en hydraulische verstelling van de zwadbreedte. De PRO versie van de 1304 is daarnaast uitgerust met ISOBUS-bediening, wat nog meer voordelen biedt. Alle machinefuncties worden worden aangestuurd via Load Sensing en zijn eenvoudig bedienbaar via het ISOBUS scherm, de IsoMatch Tellus GO+ of via het ISOBUS scherm van de trekker.


Non-stop persen en wikkelen met de Vicon Fastbale

Denkt u aan capaciteit, dan denkt u aan de Vicon Fastbale! Deze ronde balenpers met vaste kamer maakt persen en wikkelen mogelijk zonder tussendoor te hoeven stoppen. Hierdoor hoeft u niet te wachten totdat het folie om de baal zit, maar kan er gewoon doorgereden worden en kan de volgende baal alvast geperst worden. Vicon is nog steeds de enige fabrikant die dit unieke systeem op de markt heeft. De praktijk leert dat er hierdoor wel 20 seconden tijdswinst per baal behaald kan worden. In combinatie met een hoge baaldichtheid is de capaciteit per uur hierdoor tot wel 50 procent hoger dan bij de conventionele vaste kamerpers. Dit maakt de machine erg interessant voor loonwerkers en professionele veehouders die een hoge capaciteit willen behalen. 

''De capaciteit van de Fastbale is tot wel 50% hoger dan bij een conventionele perswikkelcombinatie''

De Fastbale heeft twee perskamers, namelijk een hoofdperskamer en voorkamer die ongeveer 2/3 grootte heeft van de hoofdperskamer. Het persen start in de hoofdperskamer, en op het moment dat de baal gevormd is kan het net of de folie rondom de baal worden geplaatst. Normaal gesproken dient de chauffeur nu te stoppen, maar het proces loopt gewoon door omdat de gewasinvoer overgaat naar de eerste voorkamer. 

De Vicon Fastbale is voorzien van een extra brede pick-up van 2,2m. Een uniek intern aandrijfsysteem beperkt de totale breedte tot een minimum, met als resultaat dat de pick-up niet verwijderd hoeft te worden voor transport. Het SuperCut-snijsysteem met 25 messen beschikt over groep selectie waardoor er gekozen kan worden voor 0, 6, 12, 13 of 25 messen. De DropFloor ondersteunt de veiligheid in geval van verstopping. De grote invoerrotor met 800mm diameter, zorgt voor een reusachtige capaciteit tijdens het laden.

Volautomatische bediening

Onder normale omstandigheden werkt de FastBale automatisch, waarbij alleen het moment van loslaten van de baal bediend wordt door de chauffeur, maar ook dat kan volledig automatisch plaatsvinden wanneer de omstandigheden dat toelaten. De Fastbale is standaard volledig compatibel met ISOBUS en kan op elke ISOBUS uitgeruste tractor worden gebruikt zonder een extra terminal. Met de IsoMatch Tellus Pro terminal met touchscreen ziet de chauffeur 'real-time'' de status van zowel de voorperskamer als de hoofdperskamer en ook de wikkelaar. In één oogopslag is zichtbaar in welke fase de baal zich bevindt.

De FastBale is veelzijdig. Naast het pers-wikkel proces kan de machine ook balen persen direct uit de hoofdperskamer zonder de balen te wikkelen, voor droge gewassen als hooi of stro. Ondanks deze grote veelzijdigheid is de machine erg compact en wendbaar. 

Bekijk hier een gebruikservaring met de Vicon FastBale.

Kan ik je helpen?