Fixbale 500

Fixbale 500, Balmacolly Farm

Van Balmacolly Farm, Bankfoot, Perthshire, TH Stevenson & Sons maakt elk jaar enkele duizenden ronde balen, inclusief gras en stro, meestal voor consumptie door het rundvee van de boerderij.

"We produceren ongeveer 600 kuilbalen per jaar voor ons vee, en de resterende paar duizend zijn stro", legt Tom Stevenson uit.

Tot vorig seizoen gebruikte het bedrijf een balenpers met variabele perskamer, maar is onlangs overgestapt op een model met vaste perskamer na een ongelukkige brand waardoor de vorige balenpers niet kon worden teruggewonnen.

"We hebben gekozen voor de zware FixBale 500, geleverd door de lokale dealer AM Philip";, zegt hij. "Waar we vroeger de mogelijkheid hadden om balen van verschillende afmetingen te verpakken, geeft de FixBale ons nu een consistente 4ft baal die veel strakker is ingepakt"

"De extra dichtheid betekent dat we dit seizoen waarschijnlijk minder balen zullen moeten verwerken, wat ons efficiënter zou moeten maken met het verwerken van balen", legt Tom uit.

Aangedreven door een Valtra T154 met 165 pk, zegt hij dat de combinatie goed geschikt is voor het glooiende landschap waarin de Stevenson-familie momenteel werkt.

Solide balenpers Fixbale 500

"De balenpers is een solide machine met een laag profiel die op brede banden met een lage bodemdruk staat", zegt hij. "Hij is ongelooflijk stabiel. En de 2,3 meter brede pickup verzamelde gemakkelijk al het stro dat we er naar konden gooien"

"We hebben de balenpers nog niet aan het werk gezet in kuilgras, maar nu we de vorm en het gewicht van de strobalen hebben gezien, kijken we er naar uit om ermee in kuilgras te gaan zitten" zegt hij. "We zouden de kwaliteit van het ruwvoer moeten zien toenemen door veel strakkere balen"

Kan ik je helpen?