Vicon harken, echte uitblinkers

Speciaal voor jou. Ons specialistenteam hooibouw over Vicon harken


Vicon Andex 1505

Vicon harken zijn echte uitblinkers. Als loonwerkbedrijf wil je in een kort tijdsbestek het gras schudden en harken. Je werk moet efficiënt, met capaciteit en met comfort plaatsvinden. Bij Vicon bieden we je een uitgekiend assortiment harken geschikt voor loonwerkbedrijven en grote melkveebedrijven. Maar, we bieden ook een team van hooibouwspecialisten die hun kennis graag met jou delen. Professionals uit de praktijk die samen met jou de juiste machine voor jouw bedrijf kunnen selecteren, helpen bij het instellen, onderhoud en tijdens het gebruik.

Maak kennis met ons specialistenteam hooibouw.

Specialist Bastiaan laat je onze Vicon Andex 1505 zien en legt uit waarom deze machine zeer geschikt voor je is. De Andex 1505 heeft naast de enorme werkbreedte van 15 m., een heavy duty frame en een "elleboog" constructie. Deze constructie vind je op de voorste rotoren en maakt dat de voorste rotoren individueel naar binnen of buiten gestuurd kunnen worden. Vooral handig bij perceelsgrenzen! Bij de 1505 wordt gebruikt gemaakt van de overdruk beveiliging, waarbij de buitenste arm in werking treedt  wanneer een obstakel wordt geraakt.

Tot slot: de Andex is volledig ISOBUS gestuurd. Dus met een ISOBUS gestuurde tractor is het een kwestie van plug & play.

Kijk je even mee?

Hier kun je ons totale aanbod vier rotor harken zien en onze brochure Vicon harken downloaden

Keuze uit 4 rotorharken

Je kunt kiezen uit de ProLine hark Andex 1505 met een werkbreedte van 9.8 - 15.0 m en de Andex 1304 met een werkbreedte van 10.0 - 12.0 m. Daarnaast kun je kiezen uit de CompactLine, de Andex 1254 met een werkbreedte van 10.0 tot 12.5 m. De laatste twee genoemde harken zijn geschikt voor zwaar en veeleisend werk.

Andex ProLine harken, compleet onderhoudsvrije aandrijving                    

Kroonwiel en draaikrans lopen in een gesloten oliebad. De afgesloten constructie waarborgt een permanente, volledige smering. Door deze constructie is de complete aandrijving onderhoudsvrij!

De speciaal geharde curvebaan is verstelbaar en bezit een vlak verloop en een extreem grote diameter van 400 mm. Daardoor kunnen de stalen stuurrollen goed worden geleid en zorgen ze ervoor dat de machine rustig loopt.  De geoptimaliseerde vorm van de curvebaan zorgt ervoor, dat de tandarmen sneller en hoger uit het zwad worden getrokken. Hierdoor ontstaat een scherpe en egale zwadvorm.

De aluminium behuizing met twee, op afstand geplaatste lagers, zorgen voor een sterke en onderhoudsvrije constructie van de tandarmen. Alle ProLine tandarmen, kunnen bij eventuele schade, eenvoudig met slechts 3 bouten worden verwijderd.

Een paar voordelen van de Vicon Andex vier rotor harken:

 • Traploos verstelbare curvebaan voor eenvoudig aanpassen aan gewassoorten en zwadgrootte
 • Gegoten aluminium tandarmbehuizing voor en sterke constructie, maar toch een laag gewicht
 • De as van het pignonwiel is op 2 plaatsen gelagerd, apart van de hoofdaandrijving voor en sterke constructie
 • In olie gedompeld kroon- en pignonwiel voor minimale slijtage
 • Heavy-duty kogellager met grote onderlinge afstand voor uitstekende ondersteuning van de tandarm-assen
 • Geleiderollen met gehard oppervlak minimaliseren slijtage op de curvebaan en stuurassen
 • Unieke kogellagering op maar liefst 4 punten op het kroonwiel garandeert efficiënte vermogensoverdracht naar de tandarmen

Onderhoudsvriendelijke oplossing

 1. Dubbel gelagerd kroonwiel en pinion
 2. Onderhoudsvrije curvebaan en tandarmen lopen in een oliebad
 3. Geharde tandarmdragers voor robuustheid en betrouwbaarheid

Gebogen (bi-tangentiale) tandarmen

Correct en makkelijk afstellen van de hark aangepast naar de omstandigheden zorgt voor een betere kwaliteit van het product door het uit het zwad te laten en tegelijkertijd geen gewas te laten liggen. De rotorhoogte, de zwadbreedte en de curvebaan (ProLine) verstellen is gemakkelijk en intuïtief bij alle harken. vuil 

Alle Vicon harken zijn voorzien van bi-tangentiale tandarmen voor een scherpe en gangbare zwadvorm. De bi-tangentiale tandarmen komen sneller en hoger uit het zwaad, zodat knoeien wordt voorkomen. Deze speciaal gebogen tandarmen zorgen er voor dat de tanden sneller en hoger uit het zwad worden getrokken, precies op het juiste moment voor een strakke en gelijkmatige zwadopbouw.

GEORAKE, maakt jouw werk makkelijker

De GEORAKE* zorgt ervoor dat elke rotor op het juiste tijdstip gelift wordt. Hierdoor wordt je werk nauwkeuriger, krijg je perfecte gevormde zwaden en is kopakkerwerk kinderlijk eenvoudig. De werking met GEORAKE is volautomatisch en maakt dat alle vier de rotoren worden bestuurd via de terminal zodat de chauffeur geen aandacht meer hoeft te besteden aan het harken.

*GEORAKE is een licentie-gebaseerde applicatie.

De beste bodemvolging met TerraLink Quattro

Dit systeem is befaamd om zijn bodemvolging, waardoor verontreiniging in het zwad wordt voorkomen. Zelfs bij oneffen weilanden! Een uniek systeem voor uitstekende 3D bodemvolging dat onderhoudsvrij en slijtvast is. Het bestaat uit twee delen. De rotorarm en het wielstel. Dit in combinatie met de specifieke staalkwaliteit, maakt het frame flexibel zonder dat het breekt.

De speciale uitsparingen in de frameconstructie absorberen trillingen vanaf de rotor en geeft de arm de flexibiliteit om iets te torsen, voor een betere
bodemvolging en stabiliteit van de rotor. Elke rotor beweegt in 3 richtingen en reageert accuraat op oneffenheden in het veld. De rotorwielen zijn in een gesleepte positie aan het Y-frame onder de rotor gepositioneerd, waarbij het gewicht gecentreerd is op de voorste wielen, waardoor een rustige loop ontstaat,
zonder springende wielen en harktanden. Optimale bodemvolging is er ook dankzij de wielen die dichtbij de tanden zijn geplaast.

TerraLink Quattro voordelen op een rijtje:

 1. Onderhoudsvrij, geen vetnippels of scharnierpunten
 2. Unieke combinatie van een flexibele arm en een 3D-rotor ophanging
 3. De speciale uitsparing in de frameconstructie absorberen trillingen vanaf de rotor en geeft de arm de flexibiliteit om iets te torsen
 4. Nauwkeurige bodemvolging, dus minimaal gewasverlies tijdens het harken
 5. Rotor beweegt in 3 richtingen om accuraat te reageren op oneffenheden in het veld
 6. De gesleepte wielassen zorgen voor een rustige loop en voorkomen springende harktanden, waardoor hogere rijsnelheden mogelijk zijn
 7. Wielen dicht bij de tanden, dus optimale bodemvolging

Vicon Andex 1254

Vicon Andex 1304

Vicon Andex 1505

Leer onze hooibouwspecialist Bastiaan Brockhus kennen

1. Wat is voor jou het meest fascinerend aan werktuigen voor de veehouderij?

Je ziet ook in deze sector preciesielandbouw en gemak zoals ISOBUS aansturingen toenemen.

Mijn passie is om bij het toepassen van deze technieken te helpen, en zo het maximale voor de klant eruit te halen.

2. Welk Vicon werktuig vind jij het meest uitdagend?

De Vicon Fastbale vind ik een revolutionair concept. Non-stop persen, er zijn er maar weinig die dat kunnen!

3. Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit?

Elke dag is anders, ik vind het leuk om klanten te ondersteunen bij het gebruik van onze (hightech) machines.

Door mijn achtergrond weet ik hoe frustrerend het kan zijn als iets niet werkt. Ik hou dus van korte lijnen en praktische oplossingen.

Kan ik je helpen?