Extra 300-serie

Vicon schijvenmaaiers zijn echte uitblinkers.

Schijvenmaaiers Extra 300-serie

Speciaal voor jou. Ons specialistenteam hooibouw

Op zoek naar precisie, efficiëntie, gemak en een perfect maaibeeld? Zoek niet verder! Ken jij onze Extra 300 serie schijvenmaaiers al? En ken jij ook onze Vicon hooibouw specialisten? Professionals met een grote dosis ervaring die jou graag helpen om tot het beste maairesultaat te komen. Vakmensen die graag hun kennis met jou delen. 

Laten we starten met een korte tour over de Vicon Extra 300-serie, type 332. Een gedragen schijvenmaaier zonder kneuzer met middenophanging en 125° transportpositie.

Toe aan meer gedetailleerde informatie over onze achtermaaiers zonder kneuzer? Dat kan.

Vicon DNA, driehoekige schijven

Alle Vicon maaiers kunnen worden uitgevoerd met het 'Express'-snelwisselsysteem.
Met het Express snelwisselsysteem is wisselen van maaimessen snel gebeurd en makkelijk. Je plaatst eenvoudig de sleutel tussen maaischijf en meshouder, beweegt de sleutel omlaag en het mes is klaar om gewisseld te worden.

In ons systeem van drie messen per schijf is er altijd een mes dat maait en onstaat er een ruime overlap tussen de maaischijven. Dit is, zelfs bij een hogere rijsnelheid, een garantie voor een streeploos maaibeeld. Daarnaast geeft de toepassing van driehoekschijven 30% minder belasting per mes, wat automatisch ook minder slijtage van de messen oplevert.

Paarsgewijze draairichting voor het beste resultaat

Alle Vicon schijvenmaaiers hebben een even aantal paarsgewijs draaiende maaischijven. Dat betekent dat elk paar maaischijven altijd tegen elkaar in werkt. Het grote voordeel hiervan is dat het gemaaide gras direct over de balk naar achteren afgevoerd wordt. Dit voorkomt dat het gemaaide gras, de maaiwerking van de schijven verstoort.

Obstakelbeveiliging - NonStop maaien

Alle Vicon Extra 300-serie schijvenmaaiers zijn voorzien van het NonStop obstakelbeveiligingssysteem. Als een obstakel wordt geraakt, wordt het NonStop systeem geactiveerd en wijkt de machine naar achteren uit. Als de maaibalk in het veld in aanraking komt met een obstakel, zwenkt

 de maaier naar achteren en omhoog. De veerbelasting zorgt ervoor dat de maaier daarna keert het terug naar de oorspronkelijke uitgangspositie. Het grote voordeel is dat je niet meer hoeft te stoppen of achteruit te rijden en je dus geen tijdverlies hebt.

Nog een paar voordelen van de 300-serie

  • laag gewicht, dus laag brandstofverbruik
  • sterke en stabiele parkeersteunen
  • twee opties voor monteren maai-units
  • verticale transportposities
  • volledig gelaste maaibalk met driehoeksmaaischijven
  • hydraulische verstelling bodemdruk tijdens het maaien

Leer onze hooibouwspecialist Bastiaan Brockhus kennen

1. Wat is voor jou het meest fascinerend aan werktuigen voor de veehouderij?

Je ziet ook in deze sector preciesielandbouw en gemak zoals ISOBUS aansturingen toenemen. Mijn passie is om bij het toepassen van deze technieken te helpen, en zo het maximale voor de klant eruit te halen.

2. Welk Vicon werktuig vind jij het meest uitdagend?

De Vicon Fastbale vind ik een revolutionair concept. Non-stop persen, er zijn er maar weinig die dat kunnen!

3. Waar kom jij ’s morgens je bed voor uit?

Elke dag is anders, ik vind het leuk om klanten te ondersteunen bij het gebruik van onze (hightech) machines. Door mijn achtergrond weet ik hoe frustrerend het kan zijn als iets niet werkt. Ik hou dus van korte lijnen en praktische oplossingen.

Kan ik je helpen?