Cumela

We nemen je graag mee met ons complete Vicon aanbod speciaal ontworpen met focus op het loonwerkbedrijf.  Een gamma dat uitblinkt in maaien, schudden, harken, persen en balen.

Schijvenmaaiers

We zetten graag een bijzondere machine in de spotlights. De Extra 7100-serie is een vlindermaaier in combinatie met BX dwarsafvoerband en QuattroLink ophanging. Deze maaier is  voorbereid om werkcapaciteit te maximaliseren en de volledige capaciteit te benutten zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het werkt. Even een paar voordelen (1) automatische zwadband aanpassing, (2) verstelbare bandhoogte, (3) extra band snelheid op de kopakker en (4) flexibel.

Zet de Vicon Extra 7100 nu in werking.

Driehoekige maaischijven, het is ons DNA.

Alle Extra schijvenmaaiers kunnen worden uitgerust met het 'Express' snelwisselsysteem voor snel en makkelijk wisselen van de maaimessen. Snel en eenvoudig wisselen kan door de sleutel tussen de schotel en het mes te zetten en te bewegen naar beneden. Nu is het mesje klaar om te worden vervangen. Makkelijker kan niet!

Altijd paarsgewijze draairichting van de schijven, is ons geheim voor een perfecte snede. Deze methode i.c.m. een even aantal maaischijven geeft het grote voordeel dat het gemaaide gras direct over de balk naar achteren afgevoerd wordt. Dit voorkomt dat het gemaaide gras, de maaiwerking van de schijven verstoort.

Bekijk al onze Vicon schijvenmaaiers.

Harken

Ook bij de harken hebben wij een favoriet onder de vier rotor harken voor het loonwerkbedrijf, de Andex 1505. Ontworpen voor hoge capaciteit en robuuste werkzaamheden. Drie kenmerken zijn uniek aan deze hark, te weten: (1) de onderhoudsvrije ProLine aandrijving, (2) de 15m werkbreedte en (3) het heavy duty frame. Bijzonder aan de Andex 1505 is de speciale elleboogconstructie van de voorste rotoren, de werkbreedte die aangepast kan worden aan de gewaskenmerken zodat je altijd een gelijkvormig en even breed zwad creeërt, de snelheid waarmee de werkbreedte is aan te passen, ook bij obstakels en de elleboogconstructie waardoor ook perceelsgrenzen eenvoudig en efficiënt geharkt kunnen worden.

Persen en wikkelen

Non-stop persen en wikkelen, mogelijk gemaakt door de Vicon FastBale. De nieuwe standaard waarmee je efficiënter en comfortabeler werkt. Bespaar minimaal 18 seconden per baal en ontelbare keren remmen, stoppen, schakelen, optrekken..... En dan hebben we het nog niet eens over de 50 hardox tanden, de volautomatische bediening, de keuze uit 0 tot 25 messen ondersteund met DropFloor. Bekijk de video, zet de FastBale in werking en kijk ook eens naar het kleine formaat van deze geweldenaar.

Kan ik je helpen?