Vicon RotaFlow RO-EDW GEOSPREAD

GPS gestuurde weegstrooier met sectieregeling per meter. Kuipinhoud van 1.500 tot 3.900 l.

De RO-EDW GEOSPREAD weegstrooier maakt het mogelijk om via GPS een automatische aanpassing van de werkbreedte en kopakker toe te passen met behoud van strooibeeld! De verminderde overlap bespaart kunstmest en de automatische werkbreedte bespaart werktijd.

Automatische werkbreedte aanpassen via het uitstroompunt

De automatische werkbreedte wordt bereikt door het aanpassen van het uitstroompunt. Het uitstroompunt geeft de plek aan, waar de kunstmest op de schijf terechtkomt. Door het uitstroompunt te veranderen, blijft het toerental van de strooischijven gelijk, zodat er geen wijziging komt in het strooibeeld. Hierdoor blijft het strooibeeld onveranderd goed!

24 Sectiebreedte van  minimaal 1 m. 

De sectiebreedte is minimaal 1 meter, die automatisch wordt toegewezen door de machine. Het maximum aantal secties is maar liefst 24. Niet alleen de strooibreedte wordt ingesteld, ook de dosering (kg/min) wordt automatisch aangepast aan de omstandigheden. Door deze unieke combinatie van werkbreedte en dosering is het GEOSPREAD-systeem uiterst nauwkeurig, zonder dat dit ten koste gaat van de variatiecoëfficiënt. De GEOSPREAD weegstrooier is ongetwijfeld het meest intelligente systeem voor strooien met GPS dat er op de markt is.

De voordelen van de RotaFlow RO-EDW GEOSPREAD:

 • RotaFlow strooisysteem: korrelvriendelijk en nauwkeurig
 • Volledig automatisch weegsysteem: 4 x 5 tons weegcellen met unieke referentiesensor
 • Automatische aansturing van het doseersysteem = aanpassing gift
 • Automatische aansturing van het uitstroompunt = aanpassing werkbreedte
 • Sectiebreedte minimaal 1 m: automatisch toegewezen door de machine
 • Maximaal aantal secties is 24!
 • Leverbaar in combinatie met de IsoMatch Tellus Pro of Tellus GO+ bedieningsterminal
 • ISOBUS 11783 compatible voor plug & play

Bekijk ons totaaloverzicht van strooiers
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenstrooiers
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon strooiers

Technische Specificaties

RO-EDW GEOSPREAD RO-EDW1500 RO-EDW2150 RO-EDW2800 RO-EDW3450

 RO-

EDW

TOP4000

Kuipinhoud (l) 1500 2150 2800 3450  3900
Vulhoogte (cm) 110 129 148 167  177
Breedte (cm) 275 275 275 275  290
Vulbreedte (cm) 269 269 269 269  284
Leeg gewicht (kg) 665 695 725 755  795
Werkbreedte (m) 12 - 45(54)* 12 - 45(54)* 12 - 45(54)* 12 - 45(54)*  12 - 45(54)*
Gift (kg/min) 10 - 320 10 - 320 10 - 320 10 - 320  10 - 320
*afhankelijk van type kunstmest en schoepen          
 

In een oogopslag de verschillen in modellen van de RO-Serie met GPS sectie-aansturing

Model Werkbreedte (m) Kuipinhoud (ltr) Kuipbreedte (m) Bediening                    
RO-M GEOSPREAD  1 - 28* 1.100 - 2.450 2.20 ISOBUS
RO-EDW GEOSPREAD  1 - 54* 1.500 - 3.450 2.75 ISOBUS
RO-XL Top 4000 GEOSPREAD  1 - 54* 3.900 2.84 ISOBUS
RO-XXL GEOSPREAD 24 -40* 1.875 - 3.900 2.84 ISOBUS

*afhankelijk van type kunstmest en schoepen

GEOSPREAD System

Wanneer u IsoMatch GEOCONTROL naast GEOSPREAD uitvoert, kunt u de RO-M/RO-EDW/RO-XXL GEOSPREAD nauwkeuriger instellen. De werkbreedte wordt automatisch aangepast aan de overlap en de dekking met behulp van een GPS-plaatsbepalingssysteem. Wanneer u bijvoorbeeld in een wig of een onregelmatig gevormd veld rijdt, zal GEOSPREAD de werkbreedte stap voor stap beginnen te verkleinen.

GEOSPREAD maakt gebruik van de sectiebesturingsfunctie van de IsoMatch GEOCONTROL software die zich in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO +terminal bevindt. De werkbreedte van de strooier is verdeeld in minimaal 1 meter secties (max. 45 secties op RO-XXL GEOSPREAD, max. 54 secties op RO-EDW GEOSPREAD en max. 33 secties op RO-M GEOSPREAD). Niet alleen de strooibreedte wordt aangepast, ook de strooihoeveelheid (kg/min) wordt automatisch aangepast aan de herziene strooibreedte. Deze unieke combinatie van werkbreedte- en strooihoeveelhedenverstelling maakt het GEOSPREAD systeem uiterst nauwkeurig, met minimale invloed op de variatiecoëfficiënt van het strooibeeld.

De voordelen:

 • Snel en nauwkeurig strooien, doordat de aandrijvingen direct op het afvoerpunt zijn aangesloten. Geen koppelingen.
 • Stabiel toerental in combinatie met een instelbaar afgiftepunt houdt het strooibeeld in stand (variatiecoëfficiënt).
 • Sectiebesturing met secties van 1 meter (afhankelijk van de functionaliteit van de terminal)
 • Eenvoudige bediening; u hoeft niet van de trekker af te stappen om de werkbreedte te verstellen.
 • 100% ISOBUS-compatibel voor eenvoudige bediening
 • Automatische start/stop met GPS op kopakkers mogelijk

AutosetApp

Met de AutosetApp heeft u altijd de meest actuele instellingen voor uw weegstrooier beschikbaar. De AutosetApp is een App (softwareapplicatie) die beschikbaar is op de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+ terminal. De AutosetApp is standaard geïntegreerd in de IsoMatch GEOCONTROL software. Deze App verbindt de terminal direct met de GEOSPREAD weegstrooier en past de strooier automatisch aan op basis van de in de App ingevoerde instellingen. De AutosetApp werkt ook in combinatie met de RO-M EW en EDW, met uitzondering van de strooiers waarbij het afgiftepunt (letterinstelling) nog handmatig op de strooier zelf moet worden ingesteld.

De Vicon kunstmeststrooierdatabase met de meest actuele strooitabellen is altijd online beschikbaar. De AutosetApp kan op twee verschillende manieren aan de kunstmeststrooidatabank worden gekoppeld. U kunt hem met de online database verbinden via de IsoMatch Wireless WIFI USB-adapter of de meest actuele database van de website www.viconspreadingcharts.com op een USB-stick downloaden en de database direct in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+terminal uploaden.

RotaFlow Strooi Systeem

 • Geen impact, geen fragmentatie, geen stof: Centraal afgiftepunt, soepele acceleratie en centrifugale kracht versnelt de meststof tot schijfjessnelheid voordat het de schoep bereikt.
 • Nauwkeurig strooipatroon: Een dubbel overlappend strooibeeld geeft een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een continue stroom van meststoffen naar het veld. Dit is belangrijk voor het strooien met hoge capaciteit en voorwaartse snelheid.
 • Minimale windinvloed, maximale tolerantie: Vlakke schijven en een horizontale meststroom zorgen voor een symmetrisch strooibeeld.
 • Consequent strooibeeld: Acht schoepen per schijf, acht sectoren per omwenteling zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Dubbel overlappend strooibeeld.
 • Gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen: gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen. De meststof raakt de schoepen altijd op hetzelfde punt, ook op hellingen, en verplaatst zich over de volledige lengte van de schoep.

Weegsysteem

 • Continue dynamische "online - kalibratie" met hoogfrequent communicatiesignaal.
 • Vicons unieke referentiesensortechnologie: alle negatieve invloeden worden automatisch gecorrigeerd en geëlimineerd, waardoor een maximale strooiprecisie wordt gegarandeerd, zelfs op hellingen. De Vicon referentiesensor geeft u absolute nauwkeurigheid, want elke kilo telt!
 • Laadcellen in combinatie met de unieke referentiesensor:
  - Automatisch kalibreren en continu wegen
  - Automatische correctie op hellingen
  - Automatische correctie van schokken, zelfs op ruw terrein
  - Automatisch snelheidsgerelateerd doseersysteem
  - Geen kalibratietest nodig
 • Hoogste nauwkeurigheid onder alle omstandigheden: zelfs de strooikwaliteit is gegarandeerd! Bespaar kosten en verhoog de kwaliteit!

FlowPilot: eenvoudige instelling en aanpassing

 • Het compacte FlowPilot 'dashboard' geeft u een aanzienlijk vereenvoudigde, nauwkeurige instelling en aanpassing van de applicatortarieven.
 • Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie uitstroomopeningen zorgen voor een gelijkmatige meststroom van de trechter naar de strooischijven.
 • De R&D-afdeling van de Vicon-strooiers beschikt over een eigen strooicompetentiecentrum om het hele jaar door continu te kunnen testen. Alle tests worden uitgevoerd volgens de strengste internationale normen en kwaliteitseisen.
 • De sleutel tot nauwkeurig strooien is het zo goed mogelijk afstemmen van de meststofkwaliteit en het litergewicht op de strooitabellen. De Vicon RotaFlow-checklist helpt u om een consistente nauwkeurigheid in alle veldomstandigheden te garanderen:
  1. Kies het type meststof
  2. Bepaal de korrelgrootte en de verdeling
  3. Bepaal het litergewicht
 • Directe toegang tot de meest recente testresultaten op: www.viconspreadingcharts.com of download de applicatie voor verspreidingsdiagrammen via de App Store of krijg deze op Google Play.

Grensstrooien

 • Vicon biedt het TrimFlow-systeem of de handmatige/hydraulische grensstrooiplaat voor het grensstrooien.
 • De TrimFlow kan nauwkeurig worden ingesteld voor alle soorten meststoffen en voor alle werkbreedten.
 • De bediening is eenvoudig, u hoeft de tractorstoel niet te verlaten. Bij de modellen RO-XL, RO-EDW en RO-XXL kan de TrimFlow zelfs aan de linker- en rechterzijde van de strooier worden gemonteerd. Bij eenzijdig strooien wordt de tractor ongeveer 2 meter van de akkerrand gereden.
 • Bij grensstrooien rijdt de tractor in het eerste tramlijn en strooit hij tot aan de rand. De afstand tot de grens is de helft van de werkbreedte.
 • De grensstrooiindicator (BSI) geeft aan welke grensstrooi-inrichting actief is.

Standaard en Optionele uitrusting

 • De RO-XL, RO-EDW of de RO-XXL strooiers zijn ook verkrijgbaar op een trailerframe.
 • Centrale hydraulische aandrijving als optie beschikbaar voor de RO-XL/RO-EDW (GEOSPREAD).
 • Gemakkelijk te monteren aluminium trechterverlengstukken zijn beschikbaar om de trechtercapaciteit te vergroten.
 • Een eenvoudig in- en uitklapbare trechterafdekking is als optie verkrijgbaar. Eenvoudig te monteren!
 • Links/rechtsafsluiter voor het strooien op halve werkbreedtes is optioneel verkrijgbaar.
 • Om bij het strooien van kleine hoeveelheden een gelijkmatige doorstroming te garanderen, is het RotaFlow systeem uitgerust met een fijnmazige toepassingsset. Ideaal voor het strooien van kleine hoeveelheden, zaden en slakkenkorrels.
 • Delta-vormige roosters voor zwaar werk zijn standaard uitgerust met de RO-XL/RO-EDW/RO-XXL-strooier.
 • De RO-XL/RO-EDW/RO-XXL strooier is standaard uitgerust met een centrale versnellingsbak met 2 ingangsassen voor hoge en lage toerentallen.
 • De trechterledigingskit is optioneel verkrijgbaar om de laatste meststof gemakkelijk uit uw trechter te kunnen halen.
 • Eenvoudige kalibratie wordt uitgevoerd met de optionele kalibratiebak.
 • Lange levensduur LED-verlichtingsset, is optioneel voor de RO-C, RO-M en RO-M EW. Voor de RO-XL, RO-EDW, RO-EDW en RO-XXL GEOSPREAD strooier is deze standaarduitrusting.
 • De spatborden (optie) beschermen de strooischijf tegen modder, water enz.

Kan ik je helpen?