Vicon RotaFlow RO-EDW GEOSPREAD

GPS gestuurde weegstrooier met sectieregeling per meter. Kuipinhoud van 1.500 tot 3.900 l.

Met de Vicon RO-EDW GEOSPREAD krijgt u een perfect strooiresultaat! Het GEOSPREAD systeem doet aan sectiecontrole met secties van slechts 1 meter. Met een maximum van 54 deelbreedtes en de mogelijkheid om deelbreedtes in het midden te wisselen, wordt onnodige overlap tot een absoluut minimum beperkt.

De 4 krachtopnemers en de referentiesensor op de RO-EDW GEOSPREAD zijn belangrijke kenmerken, omdat bij sectiecontrole een nauwkeurige weging essentieel is. Het totale voordeel van GEOSPREAD in combinatie met snelheidsafhankelijk strooien en GEOPOINT kopakkerbeheer kan oplopen tot 15%. Dit kan worden bereikt door een besparing op meststoffen en een betere opbrengst, omdat er geen onnodige overlapping is.

Multirate voor meerdere doseringen

In combinatie met MULTIRATE, de variabele dosering, waarbij meerdere doseringen binnen een werkbreedte worden toegepast, kan nog meer precisie worden bereikt. Deze Vicon RO-EDW GEOSPREAD strooier is ISOBUS compatibel en AEF gecertificeerd. Je kunt de strooier gebruiken in combinatie met de IsoMatch Tellus PRO, IsoMatch Tellus GO+ of een andere ISOBUS-compatibele tractorterminal.

De voordelen van de RotaFlow RO- EDW GEOSPREAD:

 • RotaFlow strooisysteem
 • Volautomatisch weegsysteem met unieke referentiesensor
 • Uniek GEOSPREAD-systeem met twee elektrische actuators
 • Sectieregeling met secties van 1 meter tot een maximum van 54 (afhankelijk van de functionaliteit van de terminal)
 • ISOBUS 11783 compatibel voor eenvoudige plug and play
 • Mogelijk in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL
 • MULTIRATE om meerdere snelheden toe te passen binnen een werkbreedte

Bekijk ons totaaloverzicht van strooiers
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenstrooiers
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon strooiers

Technische Specificaties

RO-EDW GEOSPREAD RO-EDW1500 RO-EDW2150 RO-EDW2800 RO-EDW3450

 RO-

EDW

TOP4000

Kuipinhoud (l) 1500 2150 2800 3450  3900
Vulhoogte (cm) 110 129 148 167  177
Breedte (cm) 275 275 275 275  290
Vulbreedte (cm) 269 269 269 269  284
Leeg gewicht (kg) 655 685 715 745  755
Werkbreedte (m) 12 - 45(54)* 12 - 45(54)* 12 - 45(54)* 12 - 45(54)*  12 - 45(54)*
Gift (kg/min) 10 - 320 10 - 320 10 - 320 10 - 320  10 - 320
*afhankelijk van type kunstmest en schoepen          
 

In een oogopslag de verschillen in modellen van de RO-Serie met GPS sectie-aansturing

Model Werkbreedte (m) Kuipinhoud (ltr) Kuipbreedte (m) Bediening                    
RO-M GEOSPREAD  1 - 28* 1.100 - 2.450 2.20 ISOBUS
RO-EDW GEOSPREAD  1 - 54* 1.500 - 3.450 2.75 ISOBUS
RO-XL Top 4000 GEOSPREAD  1 - 54* 3.900 2.84 ISOBUS
RO-XXL GEOSPREAD 24 -40* 1.875 - 3.900 2.84 ISOBUS

*afhankelijk van type kunstmest en schoepen

GEOSPREAD System

Wanneer u IsoMatch GEOCONTROL naast GEOSPREAD uitvoert, kunt u de RO-M/RO-EDW/RO-XXL GEOSPREAD nauwkeuriger instellen. De werkbreedte wordt automatisch aangepast aan de overlap en de dekking met behulp van een GPS-plaatsbepalingssysteem. Wanneer u bijvoorbeeld in een wig of een onregelmatig gevormd veld rijdt, zal GEOSPREAD de werkbreedte stap voor stap beginnen te verkleinen.

GEOSPREAD maakt gebruik van de sectiebesturingsfunctie van de IsoMatch GEOCONTROL software die zich in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO +terminal bevindt. De werkbreedte van de strooier is verdeeld in minimaal 1 meter secties (max. 45 secties op RO-XXL GEOSPREAD, max. 54 secties op RO-EDW GEOSPREAD en max. 33 secties op RO-M GEOSPREAD). Niet alleen de strooibreedte wordt aangepast, ook de strooihoeveelheid (kg/min) wordt automatisch aangepast aan de herziene strooibreedte. Deze unieke combinatie van werkbreedte- en strooihoeveelhedenverstelling maakt het GEOSPREAD systeem uiterst nauwkeurig, met minimale invloed op de variatiecoëfficiënt van het strooibeeld.

De voordelen:

 • Snel en nauwkeurig strooien, doordat de aandrijvingen direct op het afvoerpunt zijn aangesloten. Geen koppelingen.
 • Stabiel toerental in combinatie met een instelbaar afgiftepunt houdt het strooibeeld in stand (variatiecoëfficiënt).
 • Sectiebesturing met secties van 1 meter (afhankelijk van de functionaliteit van de terminal)
 • Eenvoudige bediening; u hoeft niet van de trekker af te stappen om de werkbreedte te verstellen.
 • 100% ISOBUS-compatibel voor eenvoudige bediening
 • Automatische start/stop met GPS op kopakkers mogelijk

AutosetApp

Met de AutosetApp heeft u altijd de meest actuele instellingen voor uw weegstrooier beschikbaar. De AutosetApp is een App (softwareapplicatie) die beschikbaar is op de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+ terminal. De AutosetApp is standaard geïntegreerd in de IsoMatch GEOCONTROL software. Deze App verbindt de terminal direct met de GEOSPREAD weegstrooier en past de strooier automatisch aan op basis van de in de App ingevoerde instellingen. De AutosetApp werkt ook in combinatie met de RO-M EW en EDW, met uitzondering van de strooiers waarbij het afgiftepunt (letterinstelling) nog handmatig op de strooier zelf moet worden ingesteld.

De Vicon kunstmeststrooierdatabase met de meest actuele strooitabellen is altijd online beschikbaar. De AutosetApp kan op twee verschillende manieren aan de kunstmeststrooidatabank worden gekoppeld. U kunt hem met de online database verbinden via de IsoMatch Wireless WIFI USB-adapter of de meest actuele database van de website www.viconspreadingcharts.com op een USB-stick downloaden en de database direct in de IsoMatch Tellus PRO of IsoMatch Tellus GO+terminal uploaden.

RotaFlow Strooi Systeem

 • Geen impact, geen fragmentatie, geen stof: Centraal afgiftepunt, soepele acceleratie en centrifugale kracht versnelt de meststof tot schijfjessnelheid voordat het de schoep bereikt.
 • Nauwkeurig strooipatroon: Een dubbel overlappend strooibeeld geeft een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een continue stroom van meststoffen naar het veld. Dit is belangrijk voor het strooien met hoge capaciteit en voorwaartse snelheid.
 • Minimale windinvloed, maximale tolerantie: Vlakke schijven en een horizontale meststroom zorgen voor een symmetrisch strooibeeld.
 • Consequent strooibeeld: Acht schoepen per schijf, acht sectoren per omwenteling zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Dubbel overlappend strooibeeld.
 • Gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen: gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen. De meststof raakt de schoepen altijd op hetzelfde punt, ook op hellingen, en verplaatst zich over de volledige lengte van de schoep.

Weegsysteem

 • Continue dynamische "online - kalibratie" met hoogfrequent communicatiesignaal.
 • Vicons unieke referentiesensortechnologie: alle negatieve invloeden worden automatisch gecorrigeerd en geëlimineerd, waardoor een maximale strooiprecisie wordt gegarandeerd, zelfs op hellingen. De Vicon referentiesensor geeft u absolute nauwkeurigheid, want elke kilo telt!
 • Laadcellen in combinatie met de unieke referentiesensor:
  - Automatisch kalibreren en continu wegen
  - Automatische correctie op hellingen
  - Automatische correctie van schokken, zelfs op ruw terrein
  - Automatisch snelheidsgerelateerd doseersysteem
  - Geen kalibratietest nodig
 • Hoogste nauwkeurigheid onder alle omstandigheden: zelfs de strooikwaliteit is gegarandeerd! Bespaar kosten en verhoog de kwaliteit!

FlowPilot: eenvoudige instelling en aanpassing

 • Het compacte FlowPilot 'dashboard' geeft u een aanzienlijk vereenvoudigde, nauwkeurige instelling en aanpassing van de applicatortarieven.
 • Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie uitstroomopeningen zorgen voor een gelijkmatige meststroom van de trechter naar de strooischijven.
 • De R&D-afdeling van de Vicon-strooiers beschikt over een eigen strooicompetentiecentrum om het hele jaar door continu te kunnen testen. Alle tests worden uitgevoerd volgens de strengste internationale normen en kwaliteitseisen.
 • De sleutel tot nauwkeurig strooien is het zo goed mogelijk afstemmen van de meststofkwaliteit en het litergewicht op de strooitabellen. De Vicon RotaFlow-checklist helpt u om een consistente nauwkeurigheid in alle veldomstandigheden te garanderen:
  1. Kies het type meststof
  2. Bepaal de korrelgrootte en de verdeling
  3. Bepaal het litergewicht
 • Directe toegang tot de meest recente testresultaten op: www.viconspreadingcharts.com of download de applicatie voor verspreidingsdiagrammen via de App Store of krijg deze op Google Play.

Grensstrooien

 • Vicon biedt het TrimFlow-systeem of de handmatige/hydraulische grensstrooiplaat voor het grensstrooien.
 • De TrimFlow kan nauwkeurig worden ingesteld voor alle soorten meststoffen en voor alle werkbreedten.
 • De bediening is eenvoudig, u hoeft de tractorstoel niet te verlaten. Bij de modellen RO-XL, RO-EDW en RO-XXL kan de TrimFlow zelfs aan de linker- en rechterzijde van de strooier worden gemonteerd. Bij eenzijdig strooien wordt de tractor ongeveer 2 meter van de akkerrand gereden.
 • Bij grensstrooien rijdt de tractor in het eerste tramlijn en strooit hij tot aan de rand. De afstand tot de grens is de helft van de werkbreedte.
 • De grensstrooiindicator (BSI) geeft aan welke grensstrooi-inrichting actief is.

Standaard en Optionele uitrusting

 • De RO-XL, RO-EDW of de RO-XXL strooiers zijn ook verkrijgbaar op een trailerframe.
 • Centrale hydraulische aandrijving als optie beschikbaar voor de RO-XL/RO-EDW (GEOSPREAD).
 • Gemakkelijk te monteren aluminium trechterverlengstukken zijn beschikbaar om de trechtercapaciteit te vergroten.
 • Een eenvoudig in- en uitklapbare trechterafdekking is als optie verkrijgbaar. Eenvoudig te monteren!
 • Links/rechtsafsluiter voor het strooien op halve werkbreedtes is optioneel verkrijgbaar.
 • Om bij het strooien van kleine hoeveelheden een gelijkmatige doorstroming te garanderen, is het RotaFlow systeem uitgerust met een fijnmazige toepassingsset. Ideaal voor het strooien van kleine hoeveelheden, zaden en slakkenkorrels.
 • Delta-vormige roosters voor zwaar werk zijn standaard uitgerust met de RO-XL/RO-EDW/RO-XXL-strooier.
 • De RO-XL/RO-EDW/RO-XXL strooier is standaard uitgerust met een centrale versnellingsbak met 2 ingangsassen voor hoge en lage toerentallen.
 • De trechterledigingskit is optioneel verkrijgbaar om de laatste meststof gemakkelijk uit uw trechter te kunnen halen.
 • Eenvoudige kalibratie wordt uitgevoerd met de optionele kalibratiebak.
 • Lange levensduur LED-verlichtingsset, is optioneel voor de RO-C, RO-M en RO-M EW. Voor de RO-XL, RO-EDW, RO-EDW en RO-XXL GEOSPREAD strooier is deze standaarduitrusting.
 • De spatborden (optie) beschermen de strooischijf tegen modder, water enz.

iMfarming features

Smart efficient easy farming

IsoMatch GEOCONTROL

Gemaakt voor slimme, efficiënte en gemakkelijke landbouw

IsoMatch GEOCONTROL is een geavanceerde softwaretoepassing binnen de IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ die je helpt om alle ISOBUS-compatibele Kverneland Group machines zoals spuiten, strooiers en zaaimachines aan te sturen! In combinatie met een GPS-ontvanger voldoet het aan de toekomstige behoeften op het gebied van eenvoudige, slimme en efficiënte landbouw!

Meer over IsoMatch GEOCONTROL >

IsoMatch-GEOcontrol-Fieldresult1.jpg

IsoMatch Grip

De IsoMatch Grip is een ISOBUS-hulpapparaat dat is ontwikkeld voor een groot bedieningscomfort en een efficiënte machinebesturing. Zijn ergonomische vorm en de volledige vrijheid om in totaal 44 werktuigfuncties toe te wijzen en te bedienen vanuit één apparaat zijn vandaag de dag uniek in de markt. Met jouw vingertoppen heb je oneindig veel mogelijkheden om alle machinefuncties naar wens te bedienen. En opdrachten worden per machine opgeslagen, waardoor deze nog beter op jouw behoeften is afgestemd.

Meer over IsoMatch Grip >

IsoMatch_Grip_blue2

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IMTellusPRO_Front-rotated-wide3

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

IsoMatch InLine

Met handmatige begeleiding ben je perfect op schema.

De IsoMatch InLine is een lichtbalk die een eenvoudige manuele geleiding mogelijk maakt. Het is de perfecte assistent om je zo dicht mogelijk bij de gewenste A-B lijn te brengen. Gemonteerd in de zichtlijn kun je eenvoudig zien wat de afstand is tot de A-B lijn en in welke richting je moet sturen voor de ideale positie. Het display van de IsoMatch InLine geeft ook de status van de machineonderdelen weer, wat het gebruiksgemak ten goede komt. De LED's kunnen worden gedimd voor nachtelijk gebruik.

SLIM
Afstand tot A-B lijn met LED indicatie en een numeriek display

EFFICIËNTIE
Handbegeleiding in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL

GEMAKKELIJK
Weergave van de status van de machineonderdelen

IsoMatch_InLine_leds

IsoMatch Global 2

Essentiële accessoire voor IsoMatch GEOCONTROL.

De IsoMatch Global 2 is de GPS-antenne, met DGPS-nauwkeurigheid, in het IsoMatch-assortiment. Hij maakt satellietnavigatie mogelijk voor het besturen van een locatiegebonden sectie, variabele snelheidsaanpassing, handmatige begeleiding en veldregistratie.

SLIM
Maakt handmatige geleiding, automatische sectieaansturing en variabele snelheid in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL mogelijk.

EFFICIËNTIE
DGPS-nauwkeurigheid zonder extra abonnementskosten

GEMAKKELIJK
Gemakkelijk te monteren met meegeleverde montagebeugels

IsoMatch Global 2png

IsoMatch Wireless

Maak verbinding met een lokaal draadloos netwerk op jouw IsoMatch Tellus.

IsoMatch Wireless (USB-stick) is een aanvulling op de IsoMatch Tellus en maakt het eenvoudig om verbinding te maken met een lokaal draadloos netwerk, zoals de hot-spot van uw telefoon, thuisnetwerk enz. Geen extra kosten voor een internetprovider.

Wanneer je via de IsoMatch Wireless verbinding maakt, kun je op het internet surfen, het weer bekijken, Gmail, Google, enz.

Meer over IsoMatch Wireless >

IsoMatch_Wireless