Vicon RotaFlow RO-EDW

RO-EDW topklasse weegstrooier.

High Tech wegen met hoge capaciteit, dat is de Vicon RO-EDW schijvenmaaier, het topmodel in zijn klasse. Met de unieke referentiesensor zal het weegsysteem van de RO-EDW automatisch corrigeren op hellingen en voor schokken. Daarom kan deze strooier met hoge nauwkeurigheid werken op ruw terrein en in heuvelachtige omstandigheden. Snelheidsafhankelijk strooien, met automatische kalibratie, helpt over- en onderdosering voorkomen, wat resulteert in een betere opbrengst en een besparing van kunstmest.

Voor nog meer kunstmestbesparing en meer comfort is het mogelijk de strooier te gebruiken in combinatie met GPS. Met GPS gestuurd strooien heeft de Vicon RO-EDW strooier standaard 2 secties en in combinatie met Basic Section Control maximaal 16 secties. Met ook automatische start/stop op kopakkers op basis van de GEOPOINT. Het is zelfs mogelijk om variabel te strooien volgens de toepassingskaarten. Het is zelfs mogelijk om variabel te strooien volgens de strooikaarten. Deze Vicon RO-EDW strooier is ISOBUS-compatibel en AEF-gecertificeerd. U kunt de strooier gebruiken in combinatie met de IsoMatch Tellus PRO, IsoMatch Tellus GO+ of een andere ISOBUS-compatibele tractorterminal.

De voordelen van de RotaFlow RO-EDW schijvenmaaier:

 • RotaFlow strooisysteem
 • Volautomatisch weegsysteem met unieke referentiesensor
 • FlowPilot voor snelle en eenvoudige afstelling
 • Grensstrooien is eenvoudig!
 • ISOBUS 11783 compatibel voor eenvoudige plug and play
 • Mogelijk in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL
 • Optimaliseer uw opbrengst met Basic Section Control

Bekijk ons totaaloverzicht van strooiers
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon strooiers

 Technische specificaties

RO-EDW (smal) 1500 2150 2800 3450
Trechtercapaciteit (l) 1500 2150 2800 3450
Vulhoogte (cm) 119 138 157 176
Breedte (cm) 275 275 275 275
Vulbreedte (cm) 269 269 269 269
Gewicht zonder lading (kg) 655 685 715 745
Strooibreedte (m) 12 - 54* 12 - 54* 12 - 54* 12 - 54*
Output (kg/min) 10 - 320 10 - 320 10 - 320 10 - 320

* Afhankelijk van model en type

RO-EDW (breed) 1875 2550 3225 3900
Trechtercapaciteit (l) 1875 2550 3225 3900
Vulhoogte (cm) 119 138 157 176
Breedte (cm) 290 290 290 290
Vulbreedte (cm) 284 284 284 284
Gewicht zonder lading (kg) 695 725 755 785
Strooibreedte (m) 12 - 54* 12 - 54* 12 - 54* 12 - 54*
Output (kg/min) 10-320 10-320 10-320 10-320

* Afhankelijk van model en type.

 

RotaFlow Strooi Systeem

 • Geen impact, geen fragmentatie, geen stof: Centraal afgiftepunt, soepele acceleratie en centrifugale kracht versnelt de meststof tot schijfjessnelheid voordat het de schoep bereikt.
 • Nauwkeurig strooipatroon: Een dubbel overlappend strooibeeld geeft een ongeëvenaarde nauwkeurigheid. De 8 schoepen per schijf zorgen voor een continue stroom van meststoffen naar het veld. Dit is belangrijk voor het strooien met hoge capaciteit en voorwaartse snelheid.
 • Minimale windinvloed, maximale tolerantie: Vlakke schijven en een horizontale meststroom zorgen voor een symmetrisch strooibeeld.
 • Consequent strooibeeld: Acht schoepen per schijf, acht sectoren per omwenteling zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Dubbel overlappend strooibeeld.
 • Gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen: gegarandeerde nauwkeurigheid op hellingen. De meststof raakt de schoepen altijd op hetzelfde punt, ook op hellingen, en verplaatst zich over de volledige lengte van de schoep.

Weegsysteem

 • Continue dynamische "online - kalibratie" met hoogfrequent communicatiesignaal.
 • Vicons unieke referentiesensortechnologie: alle negatieve invloeden worden automatisch gecorrigeerd en geëlimineerd, waardoor een maximale strooiprecisie wordt gegarandeerd, zelfs op hellingen. De Vicon referentiesensor geeft u absolute nauwkeurigheid, want elke kilo telt!
 • Laadcellen in combinatie met de unieke referentiesensor:
  - Automatisch kalibreren en continu wegen
  - Automatische correctie op hellingen
  - Automatische correctie van schokken, zelfs op ruw terrein
  - Automatisch snelheidsgerelateerd doseersysteem
  - Geen kalibratietest nodig
 • Hoogste nauwkeurigheid onder alle omstandigheden: zelfs de strooikwaliteit is gegarandeerd! Bespaar kosten en verhoog de kwaliteit!

FlowPilot: eenvoudige instelling en aanpassing

 • Het compacte FlowPilot 'dashboard' geeft u een aanzienlijk vereenvoudigde, nauwkeurige instelling en aanpassing van de applicatortarieven.
 • Twee hydraulisch bediende doseerplaten met elk drie uitstroomopeningen zorgen voor een gelijkmatige meststroom van de trechter naar de strooischijven.
 • De R&D-afdeling van de Vicon-strooiers beschikt over een eigen strooicompetentiecentrum om het hele jaar door continu te kunnen testen. Alle tests worden uitgevoerd volgens de strengste internationale normen en kwaliteitseisen.
 • De sleutel tot nauwkeurig strooien is het zo goed mogelijk afstemmen van de meststofkwaliteit en het litergewicht op de strooitabellen. De Vicon RotaFlow-checklist helpt u om een consistente nauwkeurigheid in alle veldomstandigheden te garanderen:
  1. Kies het type meststof
  2. Bepaal de korrelgrootte en de verdeling
  3. Bepaal het litergewicht
 • Directe toegang tot de meest recente testresultaten op: www.viconspreadingcharts.com of download de applicatie voor verspreidingsdiagrammen via de App Store of krijg deze op Google Play.

Grensstrooien

 • Vicon biedt het TrimFlow-systeem of de handmatige/hydraulische grensstrooiplaat voor het grensstrooien.
 • De TrimFlow kan nauwkeurig worden ingesteld voor alle soorten meststoffen en voor alle werkbreedten.
 • De bediening is eenvoudig, u hoeft de tractorstoel niet te verlaten. Bij de modellen RO-XL, RO-EDW en RO-XXL kan de TrimFlow zelfs aan de linker- en rechterzijde van de strooier worden gemonteerd. Bij eenzijdig strooien wordt de tractor ongeveer 2 meter van de akkerrand gereden.
 • Bij grensstrooien rijdt de tractor in het eerste tramlijn en strooit hij tot aan de rand. De afstand tot de grens is de helft van de werkbreedte.
 • De grensstrooiindicator (BSI) geeft aan welke grensstrooi-inrichting actief is.

Standaard en Optionele uitrusting

 • De RO-XL, RO-EDW of de RO-XXL strooiers zijn ook verkrijgbaar op een trailerframe.
 • Centrale hydraulische aandrijving als optie beschikbaar voor de RO-XL/RO-EDW (GEOSPREAD).
 • Gemakkelijk te monteren aluminium trechterverlengstukken zijn beschikbaar om de trechtercapaciteit te vergroten.
 • Een eenvoudig in- en uitklapbare trechterafdekking is als optie verkrijgbaar. Eenvoudig te monteren!
 • Links/rechtsafsluiter voor het strooien op halve werkbreedtes is optioneel verkrijgbaar.
 • Om bij het strooien van kleine hoeveelheden een gelijkmatige doorstroming te garanderen, is het RotaFlow systeem uitgerust met een fijnmazige toepassingsset. Ideaal voor het strooien van kleine hoeveelheden, zaden en slakkenkorrels.
 • Delta-vormige roosters voor zwaar werk zijn standaard uitgerust met de RO-XL/RO-EDW/RO-XXL-strooier.
 • De RO-XL/RO-EDW/RO-XXL strooier is standaard uitgerust met een centrale versnellingsbak met 2 ingangsassen voor hoge en lage toerentallen.
 • De trechterledigingskit is optioneel verkrijgbaar om de laatste meststof gemakkelijk uit uw trechter te kunnen halen.
 • Eenvoudige kalibratie wordt uitgevoerd met de optionele kalibratiebak.
 • Lange levensduur LED-verlichtingsset, is optioneel voor de RO-C, RO-M en RO-M EW. Voor de RO-XL, RO-EDW, RO-EDW en RO-XXL GEOSPREAD strooier is deze standaarduitrusting.
 • De spatborden (optie) beschermen de strooischijf tegen modder, water enz.

Basic Section Control

Optimaliseer uw opbrengst met meer secties

Met de automatische Basis Sectie Controle software op de RO-M EW en RO-EDW weegstrooiers wordt het aantal secties uitgebreid van 2 standaard brede secties (links en rechts) in een even aantal secties van 4 meter. Bijvoorbeeld bij het strooien op 24 meter met 6 secties of bij het RO-EDW strooien op 36 meter met 8 secties.

Beide strooiers zijn uitgerust met een elektrische actuator op elke strooischijf om de strooihoeveelheid te regelen voor een optimale benutting van de voedingsstoffen voor het gras of de gewassen. De basissectiebesturing van de RO-M EW of RO-EDW past het doseersysteem aan via een GPS-positioneringssysteem om de overlap en de bedekking te optimaliseren met een minimum aan over- en onderdosering. Dit resulteert in een betere opbrengst en een verlaging van de kosten. De SPREADERcontrol licentie is nodig om Basic Section Control te doen.

iMfarming features

Smart efficient easy farming

IsoMatch GEOCONTROL

Gemaakt voor slimme, efficiënte en gemakkelijke landbouw

IsoMatch GEOCONTROL is een geavanceerde softwaretoepassing binnen de IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ die je helpt om alle ISOBUS-compatibele Kverneland Group machines zoals spuiten, strooiers en zaaimachines aan te sturen! In combinatie met een GPS-ontvanger voldoet het aan de toekomstige behoeften op het gebied van eenvoudige, slimme en efficiënte landbouw!

Meer over IsoMatch GEOCONTROL >

IsoMatch-GEOcontrol-Fieldresult1.jpg

ISOBUS

Bij de keuze van de aan te schaffen apparatuur is het niet altijd eenvoudig om de optimale oplossing te vinden in het brede marktaanbod van vandaag. De technologie ontwikkelt zich snel en tractoren en werktuigen worden steeds vaker uitgerust met hightech elektronica. Wij begrijpen deze complexiteit en zetten ons in om jou te voorzien van eenvoudige landbouwoplossingen. Daarom zijn deze kostenefficiënte ISOBUS Universal Terminals, IsoMatch Tellus PRO en IsoMatch Tellus GO+ gemaakt voor eenvoudige machinebesturing en efficiënte landbouw.

Meer over ISOBUS Universal Terminals >

Compatibility-Check-jpg-g4o4jih263

IsoMatch Tellus PRO

Met zijn geavanceerde hardware- en softwarefuncties biedt de IsoMatch Tellus PRO de optimale precisielandbouwoplossing voor een alles-in-één-besturingssysteem in jouw tractorcabine.

IsoMatch Tellus PRO is de plek voor het aansluiten van alle ISOBUS-machines en een platform voor het uitvoeren van precisielandbouwtoepassingen. Het biedt alles wat een boer nodig heeft om het maximale uit zijn machines en gewassen te halen. Net als het realiseren van kostenbesparingen op het gebied van kunstmest, chemicaliën en zaden door gebruik te maken van automatische sectiecontrole en variabele snelheidsregeling. Met de unieke dubbele zeeffunctionaliteit geeft het de boer de mogelijkheid om twee machines en processen tegelijkertijd te bekijken en te besturen.

Meer over de Tellus PRO >

IsoMatch Tellus GO+

Maximale controle, maakt je werk gemakkelijker. IsoMatch Tellus GO+ is speciaal ontwikkeld om de machine op een eenvoudige manier te besturen. De boer heeft de machine volledig onder controle, precies zoals hij dat wil. De machine is eenvoudig in te stellen met de softtoetsen via het 7-inch touchscreen. En voor een optimale besturing tijdens het rijden gebruik je gewoon de harde toetsen en de draaischakelaar. De bediening van het werktuig was nog nooit zo eenvoudig.

Dit kan jouw eerste stap zijn op weg naar precisielandbouw.

IsoMatch Tellus GO+ maakt het eenvoudig om elke ISOBUS-machine te bedienen vanuit jouw tractorcabine. IsoMatch GEOCONTROL stelt je in staat om hogere opbrengsten te behalen, de kosten te verlagen en jouw werk te doen op een makkelijkere manier.

De licentiesleutel is verdeeld in twee delen, Section Control en Variable Rate Control, die verkrijgbaar zijn in de IsoMatch Shop. JE kunt nu de specifieke functionaliteit kopen die je nodig hebt.

Meer over IsoMatch Tellus GO+ >

TellusGOplus

IsoMatch InLine

Met handmatige begeleiding ben je perfect op schema.

De IsoMatch InLine is een lichtbalk die een eenvoudige manuele geleiding mogelijk maakt. Het is de perfecte assistent om je zo dicht mogelijk bij de gewenste A-B lijn te brengen. Gemonteerd in de zichtlijn kun je eenvoudig zien wat de afstand is tot de A-B lijn en in welke richting je moet sturen voor de ideale positie. Het display van de IsoMatch InLine geeft ook de status van de machineonderdelen weer, wat het gebruiksgemak ten goede komt. De LED's kunnen worden gedimd voor nachtelijk gebruik.

SLIM
Afstand tot A-B lijn met LED indicatie en een numeriek display

EFFICIËNTIE
Handbegeleiding in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL

GEMAKKELIJK
Weergave van de status van de machineonderdelen

IsoMatch_InLine_leds

IsoMatch Global 2

Essentiële accessoire voor IsoMatch GEOCONTROL.

De IsoMatch Global 2 is de GPS-antenne, met DGPS-nauwkeurigheid, in het IsoMatch-assortiment. Hij maakt satellietnavigatie mogelijk voor het besturen van een locatiegebonden sectie, variabele snelheidsaanpassing, handmatige begeleiding en veldregistratie.

SLIM
Maakt handmatige geleiding, automatische sectieaansturing en variabele snelheid in combinatie met IsoMatch GEOCONTROL mogelijk.

EFFICIËNTIE
DGPS-nauwkeurigheid zonder extra abonnementskosten

GEMAKKELIJK
Gemakkelijk te monteren met meegeleverde montagebeugels

IsoMatch Global 2png

IsoMatch Wireless

Maak verbinding met een lokaal draadloos netwerk op jouw IsoMatch Tellus.

IsoMatch Wireless (USB-stick) is een aanvulling op de IsoMatch Tellus en maakt het eenvoudig om verbinding te maken met een lokaal draadloos netwerk, zoals de hot-spot van uw telefoon, thuisnetwerk enz. Geen extra kosten voor een internetprovider.

Wanneer je via de IsoMatch Wireless verbinding maakt, kun je op het internet surfen, het weer bekijken, Gmail, Google, enz.

Meer over IsoMatch Wireless >

Kan ik je helpen?