Vicon EXTRA 732T - 732R - 736T

De innovatieve schijvenmaaier met kneuzer met QuattroLink ophanging. Werkbreedtes van 3.20 tot 3.55 m. 

Het concept van de gesleepte ophanging, QuattroLink, is een volgende stap in de al bekende ophanging van Vicon. De maai-unit is opgehangen aan vier zware draagarmen, waardoor de maai-unit onafhankelijk kan bewegen over het veld, wat zorgt voor een uitmuntende bodemvolging. Vanaf de tractorstoel is de bodemdruk eenvoudig hydraulisch instelbaar en is de bodemdruk vanaf de tractorstoel afleesbaar voor een goede afstelling.

Hydraulische side-shift controleert de overlap

De EXTRA 736T Vario maaier is in staat om zich aan te passen aan veranderende veldomstandigheden op elk moment tijdens het werk. Dankzij de hydraulische side-shift is het eenvoudig om vanuit de trekkercabine de overlap te bepalen in combinatie met een frontmaaier.

Efficiënt in transport

De EXTRA 700 serie schijvenmaaiers heeft, ondanks zijn werkbreedte, een uiterst compacte transportpositie. In transport klapt de maaier verticaal weg in een 125° transportpositie, waarbij de maai-unit rust op zijn eigen frame.  Dankzij de hydraulische side-shift functie blijft de EXTRA 736T ook nog eens ruim onder de 4 m. in transport met een hoogte van slechts 3.6 m. 

De Voordelen van de Extra 732T - 732R - 736T front schijvenmaaier met kneuzer:

 • 3.20 en 3.55 m. werkbreedte.
 • Nieuwe en innovatieve QuattroLink Formule 1 auto concept. 
 • Flexibele ophanging - 500mm bewegingsruimte naar boven en beneden.
 • Non-Stop obstakelbeveiliging over de gehele werkbreedte. 
 • Hydraulisch verstelling van de werkbreedte en overlap. 
 • Constante bodemdruk bij elke werkbreedte. 
 • Verticale en geïntegreerde parkeerpositie. 

Bekijk ons totaaloverzicht van Voederwinning machines
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers zonder kneuzer
Bekijk ons totaaloverzicht van schijvenmaaiers met kneuzer
Bekijk onze video's met gebruikerservaringen met onze Vicon maaiers

QuattroLink Suspension

Racewagen technologie toegepast op maaikneuzers

Wat maakt de QuattroLink ophanging uniek? De maai-unit wordt door vier armen voortgetrokken op een vaste draagarm, waardoor de maai-unit onafhankelijk de bodem kan volgen, met grote nauwkeurigheid en snel reagerend op de wisselingen in het veld.

Bodemvolging zoals het hoort

De bewegingsvrijheid van de maaier is enorm met een verticaal bereik van 700mm en een pendelende werking van 30°. De 4-arms ophanging garandeert constante bodemdruk onder alle omstandigheden.

Ervaar de voordelen van QuattroLink

Net zoals bij een racewagen is er de wens voor perfect contact met de bodem voor hogere rijsnelheden en mogelijkheid om aan te passen aan verschillende percelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen die je zult merken tijdens het maaien met de EXTRΔ 700 serie. De 4-arms ophanging van de maai-unit geeft ongekende flexibiliteit voor de juiste bodemaanpassing bij hogere rijsnelheden en de verschillende percelen voor meer productiviteit.

Obstakelbeveiliging over hele werkbreedte

De Vicon NonStop obstakelbeveiliging biedt nog meer bescherming met de nieuwe QuattroLink ophanging. De beveiliging werkt over de gehele werkbreedte van de maaier, inclusief het deel dicht bij de trekker, waardoor minder kans op schade rijden. Als een obstakel in het veld wordt geraakt zal de maaier achterwaarts en omhoog bewegen en vervolgens automatisch terugkeren in werkpositie.

Vario – ophanging

Hydraulische overlap-verstelling

EXTRΔ 736T Vario en 7100T Vario zijn uitgerust met geïntegreerde hydraulische side-shift in de draagarm, voor 400mm zijdelingse beweging. Om snel te kunnen inspelen op de wisselende condities in het veld, is de verstelbare overlap ontworpen als telescopische arm, direct gekoppeld aan de ophanging.

Bodemdruk blijft altijd constant

Tijdens het maaien blijft de draagarm altijd parallel met de grond, waardoor de maai-unit de vrijheid heeft om continue te bewegen over de contouren van de bodem. Een uniek voordeel van deze ophanging is dat de bodemdruk altijd constant blijft, zelfs als de overlap wordt gewijzigd.

Efficiënt kopakkermanagement EXTRΔ 700

De EXTRΔ 700 heeft een ruime bodemvrijheid op de kopakker onder de gehele maaibalk, ook aan de binnenzijde. Op de kopakker wordt de maaiunit horizontaal uitgeheven, waarna de draagarm nog eens 10° omhoog gaat. Hierdoor heeft de EXTRΔ 700 op een vlakke ondergrond een bodemvrijheid van mnimaal 500mm over de hele werkbreedte. Bij het laten zakken van de maaier gaat dit mooi horizontaal en gelijkmatig zonder de stoppel te beschadigen.

Transport en parkeren

Gelijkmatige gewichtsverdeling voor snel transport

Het complete gewicht van de EXTRΔ 700 is gelijk verdeeld over beide achterwielen, met een 50/50% balans. Dat betekent dat de trekker niet naar één kant neigt tijdens transport, maar dat de combinatie van maaier en trekker goed stabiel blijft op de weg, waardoor hogere rijsnelheden geen probleem zijn.

Parkeren, veilig en stabiel

Met de geïntegreerde parkeersteunen is parkeren van de EXTRΔ 700 heel gemakkelijk en is weinig ruimte nodig voor opslag tijdens de wintermaanden. De maaier wordt stevig weggezet op sterke en stabiele parkeersteunen.

EXTRΔ 736T Vario

De maaier klapt hydraulisch op voor transport en de telescopische arm schuift in smalste stand om een transporthoogte te krijgen onder de 3.70m

SemiSwing Kneuzer

Nu nog efficiënter kneuzer

De nieuwe kneuzerplaat kan versteld worden aan zowel voor als achterzijde voor een perfecte afstelling afhankelijk van het gewas. Het voorste deel is afzonderlijk in te stellen afhankelijk van de gewasgrootte, zelfs voor een zware eerste snede, om eventuele verstoppingen te voorkomen. Het achterste deel is verstelbaar om de gewasdoorvoer te begeleiden richting het zwad of voor het luchtig breedspreiden.

Stalen kneuzer tanden

Door slim gebruik te maken van de centrifugaalkrachten presteert het Vicon SemiSwing beter dan vele andere kneuzersystemen. SemiSwing zorgt voor een agressief kneuseffect met tegelijkertijd een uitstekende tandbeveiliging die nauwelijks zal slijten. Tijdens het werk blijft de tand in een vaste positie, waardoor volledig gekneusd wordt met minimale slijtage.

Spreiden en Zwad

Zwadborden verlengen automatisch

De zwadborden verlengen automatisch wanneer ze naar binnen worden geschoven efficiënt en nauwkeurig zwadmaaien.

Makkelijk wisselen naar breedspreiden

Wisselen van zwadmaaien naar breedspreiden is een fluitje van een cent. De zwadborden bewegen gemakkelijk naar de buitenkant en de vinnen van de  FlipOver breedspreid set worden 180° gedraaid. En dit alles zonder gereedschap te hoeven gebruiken.

EXTRA maaibalk

 • De EXTRΔ maaibalk is ontworpen voor minimaal onderhoud en is uiterst geluidsarm.
 • Chauffeurs zullen meteen merken hoe stil de maaibalk z'n werk doet - bijzonder geschikt voor lange en drukke werkdagen
 • Volledig gelaste maaibalk voor een zeer sterke constructie
 • Even aantal paarsgewijze schijven voor betere overlap.
 • Maaischijven met drie messen snijden meer.
 • Vlakke glijsloffen voor uitstekende maaikwaliteit.
 • Ruim voldoende olie voor lagere werktemperatuur.
 • Weinig geluid dankzij speciaal afgeronde tandwielen.
 • Getordeerde messen voor streeploos maaien onder alle omstandigheden.

Kan ik je helpen?