Gebruikerservaring IsoMatch (iM) Farming

Gebruikerservaring IsoMatch (iM) Farming

”GEOSPREAD keeps the spreading accurate even on slopes and in rough paddocks”

Verteld door Warren uit New Zealand. 
Boer met 450 hectare grond. Hij gebruikt de Vicon RO EDW GEOSPREAD.

Lees de ervaringen van Warren.

Warren-Darling-Fert-spreade

"Nadat de oogstopbrengsten vorig jaar redelijk hoog waren, besloten we gewoon te kijken of er een kans was om het wereldrecord te verslaan. Met alle betrokken bedrijven, mensen die ons door het proces heen helpen en met de juiste apparatuur, viel het ineens allemaal samen."

Boeren in Nieuw-Zeeland

Het afgelopen seizoen hebben Warren en Joy Darling, die een 450 ha akkerbouwbedrijf runnen aan de kustzijde van Timaru op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, 13,8 ton gerst per hectare geproduceerd, waarmee ze het vorige wereldrecord van 12,2 ton met gemak hebben gebroken.

Meer nauwkeurigheid en overlappingscontrole

GEOSPREAD verhoogt ook de precisie door zijn werkbreedte op te splitsen in 2m individuele GPS gestuurde secties: dit is uniek voor een schijfstrooier en voorkomt de enorme overlapping die je normaal gesproken zou hebben op een enkele aan/uit-schakeling van 24m werkbreedte, vooral in gekleefde velden zoals in deze situatie. Dit voegt veel toe aan de precisie en de besparing van kunstmest.

Strooier RO EDW GEOSPREAD voor bodemverbetering

Warren beweert dat een goede gerstteelt draait om drie factoren: wat je doet met de bodem, je agronomie en het klimaat. De Vicon RO EDW GEOSPREAD is een van de hulpmiddelen die hij en zijn team hebben gebruikt om de bodem te verbeteren en te zorgen voor best practice door de juiste hoeveelheid meststof op het juiste moment toe te passen. "We proberen de vruchtbaarheid van het hele bedrijf te egaliseren. Sommige gebieden hebben geen kunstmest nodig en sommige gebieden hebben meer nodig. We proberen de kosten van de input te verlagen, maar we zijn nog niet zover, omdat er te veel ongelijke gebieden zijn.

Kan ik je helpen?