ISOBUS

Isobus, uniforme taal

De uniforme ISOBUS taal heeft ervoor gezorgd dat verschillende trekkers en machines met elkaar kunnen spreken. En dat levert diverse voordelen op. Gebruikersgemak, efficiëntie en kostenbesparing.

ISOBUS is een uniforme taal, die maakt dat verschillende tractoren en werktuigen met elkaar kunnen communiceren. Een belangrijke stap voorwaarts in gemak, efficiëntie en kostenbesparing.

ISOBUS werd begin 21e eeuw de eerste aanzet tot een vernieuwingsslag in de agri-business. Met als doel meer gemak, efficiëntie en kostenbesparing. De uniforme ISOBUS taal heeft ervoor gezorgd dat verschillende trekkers en machines met elkaar kunnen spreken. En dat levert diverse voordelen op.

Slechts één terminal voor meerdere machines

Zo heb je niet meer bij elke machine een aparte terminal nodig, maar kun je met een terminal volstaan voor meerdere machines. Dat betekent dat je de machines via ‘plug & play’ meteen kunt aansluiten op een ISOBUS trekker. De terminal brengt vervolgens het werktuig met zijn bedien- en instelmogelijkheden automatisch in beeld.

Heb je onze handige comptabiliteitscheck al ontdekt? Met deze check weet je meteen of jouw machines compatibel zijn.

Isobus voor machines die veel managementinformatie opleveren

Standaardisatie van bediening, meer overzicht in de cabine, een eenvoudiger aansluiting tussen trekkers en werktuigen zijn de voordelen. En wat te denken van de kostenbesparing bij gebruik van meerdere ISOBUS werktuigen. ISOBUS communicatie is nu nog vooral geschikt voor agrariërs die zaaien, spuiten of strooien. Ofwel bij machines die de eigenaar veel managementinformatie opleveren.

Lees meer over IsoMatch universele terminals (gebaseerd op ISOBUS communicatie)
Lees meer over Kverneland Group ervaring in GEOsystemen (gebaseerd op ISOBUS communicatie)

Kan ik je helpen?