De AEF wil de nodige middelen en de nodige knowhow ter beschikking stellen om belangrijke technische uitdagingen op het gebied van elektronische en elektrische systemen in de landbouwtechnologie en de landbouw gezamenlijk door de industrie aan te pakken.
De internationale brancheorganisatie AEF is tijdens een bijeenkomst in oktober 2008 in Frankfurt, Duitsland, opgericht door de zeven internationaal opererende ag-bedrijven: Agco, Claas, CNH, Grimme, John Deere, Kverneland Group en Pöttinger. Ook de brancheverenigingen AEM (Association of Equipment Manufacturers) en VDMA (Duitse Ingenieursbond) zijn leden.
Het initiatief is een onafhankelijke, internationale organisatie. Als gebruikersplatform levert het middelen en knowhow voor een groter gebruik van elektronische en elektrische systemen in de landbouw.
Uitbreiding focus van AEF
In eerste instantie vormden een opeenvolging van belangrijke taken in verband met ISOBUS de belangrijkste focus van hun werk. Maar nu ziet de agrarische industrie het potentieel van AEF niet langer beperkt tot ISOBUS. Hun werk wordt daarom uitgebreid met andere belangrijke gebieden zoals elektrische aandrijvingen, camerasystemen, bedrijfsinformatiesystemen, hoge snelheid ISOBUS en draadloze communicatie in het veld.
De AEF is een internationaal platform dat toegankelijk is voor alle geïnteresseerde groepen op het gebied van elektrische en elektronische systemen. Het wordt gefinancierd door de lidmaatschapsbijdrage van zowel de oprichtende leden als de servicekosten van de algemene leden. Meer dan 190 bedrijven, verenigingen en organisaties zijn reeds lid en werken actief samen binnen de AEF.
Vanuit Kverneland Group treedt Peter van der Vlugt op als vice-voorzitter en Carsten Hühne als projectleider voor marketing en communicatie binnen AEF.
Doelstellingen van de AEF
Vaststelling en voortzetting van de internationale ontwikkeling en uitbreiding van elektronische en elektrische technologie en de toepassing van elektronische normen
- Coördineren van de internationale samenwerking op het gebied van de agro-elektronica technologie
- Het opbouwen van synergieën tussen fabrikanten van landbouwmachines ten voordele van de gebruikers van de apparatuur
- Coördineren van technische verbeteringen (ISOBUS), met inbegrip van beheer en verbetering van certificeringstests.
- Het organiseren van certificeringsondersteuning, trainingen, workshops, marketingactiviteiten en advies met betrekking tot internationale normen voor landbouwelektronica.
Lees ook meer over de Kverneland Group