Balenhakselaar? Vicon.

Balenhakselaar? Vicon.

De balenhakselaars van Vicon zijn veelzijdig en efficiënt. Vicon biedt keuze uit vijf modellen met ieder zijn eigen kenmerken. Maar Vicon zou Vicon niet zijn, als niet elk model fantastische voordelen heeft.

Onze balenhakselaar zijn onder te verdelen in 3 groepen, te weten:

  • Shredex 852 (gedragen)
  • Shredex 853 PRO | 864 | 863 (getrokken)
  • Shredex 856 | 856 PRO (getrokken)

De voordelen van een Shredex, strohakselaar

Laten we eerst een inzoomen op de voordelen van deze balenhakselaars. Ieder model heeft een draaibare 3-traps blaaspijp. De blaaspijp werkt uiterst nauwkeurig en kan tot 25 m. ver blazen. Voor een maximale luchtstroom is de diameter van het vliegwiel maar liefst 1.55 m en is deze voorzien van 6 luchtschoepen. Drie grote werpschoepen en 3 kleinere voor een optimale doorvoer van het materiaal.

DFCS staat voor Drum Feed Control System en is een anti-blokkeersysteem met kam-concept. Hierdoor heeft de chauffeur een goede controle over de stro/voertoevoer richting het vliegwiel. Om de juiste snelheid van het vliegwiel te waarborgen, voor zowel strooien als voeren, zijn deze uitgerust met een twee snelheden versnellingsbak. De messen op een Shredex passeren een vaste kam aan beide zijden voor een gelijkmatige snijlengte. Dit is een gepatenteerd systeem.

Shredex 852, een gedragen uitvoering

Deze driepunts balenhakselaar is speciaal ontworpen voor het werken met stro voor het strooien van stallen of onderdekken van aardappelen buiten. De machine is erg wenbaar, zelfs in krappe stallen. De  2 m2 baalkamer maakt het mogelijk een baal snel en gemakkeijk te laden en lossen. Ronde balen mogen een maximale diameter hebben van 1.80. Dit model heeft geen DFCS. Daarentegen kun je wel langzaam voeren en snel stro blazen. Dit komt door de 2-Speed tandwielkast.

Shredex 853 PRO, 863 en 864

Deze machines bieden een flexibele en efficënte oplossing voro het verwerken van materiaal bij het gebruik van verschillende soorten balen stro, hooi of kuilvoer. De voorraadkamer met 3 en 4.2 m3 inhoud is ruim genoeg voor het vervoeren van 2 ronde balen (van 1.8 m). Deze machines hebben beiden het DFCS (het anti-blokkeersysteem). De draaibare pijp is 4 traps, wat ideaal is voor zowel voeren als stro blazen.

De 853 PRO heeft een aankoppeling via 2-pts hefinrichting en een aftaksas met groothoek voor maximale wendbaarheid en slipkoppeling beveiliging. Er is een afstandsbediening voor de bodemketting en achterklep.  
De 864 heeft een blaasafstand tot 22 m via losopening rechts en 18 m met de draaibare pijp (onder goede omstandigheden). Standaard heeft deze machine een groothoekaftakas en slipkoppeling. Ronde balen met een diameter tot 2.1 m is geen probleem voor deze krachtpatser. Het grote verschil tussen de 863 en 864 is de capaciteit 3 versus 4.2  m2, de maximale diameter van de ronde baal (2 vs 2.10 m), de stenenvanger  en de aanwezigheid van het DFCS. 

Shredex 856 PRO

De Pro serie is uitgevoerd met eigenschappen om het comfort van de gebruiker te verhogen. Standaard is de PRO serie uitgeoverd met o.a. het nieuwe anti-blokkeer systeem DFCS en een afstandsbediening. De machine is leverbaar met lospening rechts en draaibare pijp. De blaasafstand is 18 en 15 m. ( rechts en draaibaar) Agressief hakselen met veel capaciteit ( 6 m3) is mogelijk door de invoer met twee trommels. Ook deze machine heeft standaard een aftakas met groothoek voor maximale wendbarheid en slipkoppeling beveiliging. Afstandsbediening voor bodemketting en achterklep is optioneel.

Bekijk ons aanbod en vergelijk

Model

852

853 PRO

856 PRO

863

864

Capaciteit

2 m3

3m m3

6 m3

3 m3

4.2 m3

Max. diameter, ronde balen

1.80 m

2.00 m

2.00 m

2.00 m

2.10 m

Invoer concept

Eén trommel

Eén trommel

Twee trommels

Vernieuwde capaciteitstrommel

Vernieuwde capaciteitstrommel

Anti-Blokkeer oplossing

DFCS

DFCS

Turbine

Standaard

PRO

PRO

High performance

High performance

Stenenvanger

Nee

Nee

Nee

Nee

Ja

Afstandsbediening

Optioneel

Standaard

Standaard

Optioneel

Standaard

Draaibare pijp

3 Staps

4 Staps

4 Staps

4 Staps

4 Staps

Kan ik je helpen?