Vicon schudders, als het draait om productiviteit

Vicon schudders, als het draait om productiviteit

Vicon schudders zijn een nieuwe dimensie in efficiëntie en stabiliteit. Zo veel keuze, zo veel mogelijkheden, maar altijd van de allerhoogste kwaliteit!

Ken je onze schudders al?

Ook hier bieden wij een ProLine en een CompactLine. Maar welke lijn je voorkeur ook heeft, een Vicon schudder draagt altijd bij aan het tot stand komen van een goede ruwvoederwinning, zelfs in moeilijke weersomstandigheden.

Om een hoge kwaliteit ruwvoer van het land te krijgen, is het belangrijk dat het gras wordt opgepakt en vervolgens luchtig en gelijk wordt verspreid. Verontreiniging wordt voorkomen door het stapsgewijs doorkammen van de grasstoppel te voorkomen. Het gewas wordt gelijkmatig verdeeld over een grote afstand, zodat het natte gewas bovenop het droge komt te liggen. Met onze drievoudige schudhoekverstelling bereik je een optimale afstemming onder alle werkomstandigheden en een snellere droging in dezelfde tijd bij minimale verliezen. Dat is nog eens een manier om kwaliteitsruwvoer te krijgen.

Weet jij welke Fanex het beste bij jou past?

Vicon-Fanex-Range-jpg-g18e5zoyim

De Super C-tand

Tanden met een gelijke lengte hebben als groot voordeel dat er een gelijkmatige belasting ontstaat o pbeide tanden, waardoor er een lange levensduur ontstaat. De Fanex Super -C tanden zijn gemaakt van een 10 mm dik metaal. De diameter van de krul is maar liefst 20% groter dan normaal. Hierdoor is deze uiterst flexibel en is een langere levensduur gegarandeerd.

We nemen je graag mee in ons enthousiasme over de Fanex 1404C ProLine

Deze machine is een nieuwe dimensie in efficiëntie en stabiliteit. Tot 10 rotoren met 7 tandarmen per rotor, waardoor een goede en gelijkmatige verspreiding van het gras ontstaat. Een machine die een lange levensduur kent, zelf wanneer het overwegend in de zwaarste omstandigheden opereert. 

De werkbreedte is maar liefst 13.5 m en de spoorbreedte van 2 m garandeert stabiliteit tijdens transport. Zo'n krachtpatser doet niet vermoeden dat je werkt met een uiterst eenvoudig in gebruik machine. En toch  is dit wel zo. Zonder enige elektronica en slechts met dubbelwerkende en 1 enkelwerkend ventiel is de machine eenvoudig te bedienen vanaf de trekkerstoel. 
Wist je dat je voor kantschudden met de Fanex 1404C de buitenste 3 rotoren hydraulisch naar binnen kunt zetten?

De unieke transportpositie

De buitenste rotoren worden naar voren geklapt en op een drager gelegd. Daardoor worden de scharnierpunten bij het transport over de weg gespaard en is een transporthoogte mogelijk van niet meer dan 3.35 m bij een optimale ligging van het zwaartepunt.  Door het slim invouwen van de machine, naar boven en naar voren, is de transportlengte minimaal. En denk nu eens aan de parkeerruimte in de schuur? Handig toch?

Een andere fantastische (gedragen) schudder uit onze ProLine is de Fanex 1124.

De 10 grootste voordelen van deze schudder:

  1.  Accuraat schudden met veel capaciteit (11 m)
  2.  Uitstekend schudwerk van zware silage tot hooi
  3.  Versneld het droogproces
  4.  11.2 m Werkbreedte en 10 rotoren, elk voorzien van 6 tandarmen per rotor
  5.  Voorzien van de nieuwste XL versie van de HexaLink vingerkoppeling
  6.  Volledig gesloten en sterke driepunts bok
  7.  Geen kabelbediening voor ontgrendeling
  8.  Kleine diameter
  9.  Gelijkmatige gewichtsverdeling tijdens de volledige vouwvolgorde door nieuw opklapmechanisme
  10.  Eenvoudig in gebruik

Hebben we al vermeld dat deze gedragen schudder een transport wielstel heeft?

Bekijk onze Vicon gedragen schudders of onze getrokken schudders met carrier. 

VI-Fanex-1124-5-jpg-g1aooxvvli
VI-Fanex-1124-3-jpg-g1aoosg59b

Kan ik je helpen?