Met onze harken en schudders haal je meer uit je gras!

Met onze harken en schudders haal je meer uit je gras!

Vicon helpt je net iets meer uit het gras te halen. Zij waarborgt duurzaamheid, biedt onderhoudsvriendelijke oplossingen en de beste bodemvolging met TerraLink Quattro.

Vicon biedt een ProLine en een CompactLIne. De ProLine harken zijn uitgerust met een unieke aandrijftechniek. Kroonwiel en draaikrans lopen in een gesloten oliebad. De afgesloten constructie waarborgt een permanente volledige smering. En hierdoor is de complete aandrijving onderhoudsvrij.

Maar,..... onderschat de CompactLIne van Vicon niet! Een lijn met ruime keuze in modellen. Zullen we inzoomen op de CompactLIne, de Andex 1254.

We beginnen met de top 10 van voordelen van deze Andex 1254.

 1. Werkbreedte van 10 tot 12.5 m en vier rotoren
 2. Keuze uit een ProLine of CompactLIne aandrijving
 3. Betrouwbare machine die zorgt voor stabiliteit in de gehele oogst periode
 4. Gemaakt voor zwaar en veeleisend werk (overigens de Andex 1304 Proline ook!)
 5. Zwad- en werkbreedte eenvoudig aanpasbaar vanuit de cabine d.m.v. hydraulische verstelling
 6. Zwadbreedtes van 1.20 m tot 2.20 m
 7. Transportstand blijft onder de 4 m; zonder de tandarmen te verwijderen
 8. De tandarmen zijn afneembaar, zodat zij passend zijn voor een hoogte lager dan 3.40 m
 9. Onderhoudsvrije TerraLink Quattro rotor ophangingssysteem, werkt vanuit drie ophangpunten
 10. Uitstekende bodemvolging ook op hellingen

Nog professioneler harken? Andex 1304 PRO

Deze machine (overigens de Andex 1254 ook) wordt geleverd met verbeterd kopakkermanagement. Naast een hoge bodemvrijheid van de rotoren tijdens het draaien op de kopakker is het mogelijk om de tijdsvertraging tussen het heffen en dalen van de voorste en achterste rotoren aan te passen aan de rijsnelheid en veldomstandigheden. De voorste en achterste rotoren volgen elkaar automatisch op, zodat je slecht 1 druk op de knop hoeft te geven.

Goed om te weten is dat date machine 80 graden kan draaien en een hoge uithefmogelijkheid hebben.

TerraLink Quattro voor een optimale bodemvolging

TerraLink Quattro

Een goede bodemvolging maakt dat je verontreiniging in het zwad voorkomt. Maar in oneffen weilanden is dit nog wel eens moeilijk. Daarom heeft Vicon de TerraLink Quattro. Een eenvoudig maar uniek systeem voor uitstekende 3D bodemvolging dat onderhoudsvrij en slijtvast is.

In de fWe willen je het echte voordeel van de TerraLink Quattro niet onthouden. Het systeem bestaat namelijk uit twee delen. De rotorarm en het wielstel. Dit samen met de specifieke staalkwaliteit, maakt het frame flexibel zonder dat het breekt!rameconstructie zitten speciale uitsparingen die trillingen absorberen vanaf de rotor. Dit geeft de arm flexibiliteit om iets te torsen, voor een betere bodemvolging en stabiliteit in de rotor. Elke rotor beweegt in drie richtingen en reageert accuraat op oneffenheden in het veld.

De enige echte 15 m brede machine

We vragen ook nog graag je aandacht voor de Andex 1505. Een machine ontworpen voor hoge capaciteit, robuuste werkzaamheden, 15 m werkbreedte, onderhoudsvrije ProLine aandrijving en een heavy duty frame. Dat is nogal wat, maar dat is nog niet alles. We attenderen je ook graag op de speciale elleboogconstructie van de voorste rotoren. Deze zijn uniek. Perceelsgrenzen kunnen eenvoudig en efficiënt worden geharkt, want de voorste rotoren kunnen individueel naar binnen of buiten gestuurd worden, dankzij de elleboogconstructie.

De werkbreedte kun je vanuit de cabine aanpassen aan de verschillende gewaskenmerken en zo een gelijkvormige en overal even brede zwad te creëren. Wist je dat de werkbreedte snel instelbaar is? Wanneer je een obstakel raakt, zal de overdruk beveiliging van de buitenste arm in werking treden. Dit zorgt er voor dat het hoofdframe niet beschadigd wordt.

We geven ook nog even de top 5 van voordelen van de Andex 1505

 1. Controle over de bodemvolging op volledige werkbreedte
 2. Uitstekende wendbaarheid (80 graden draaicirkel)
 3. Brede banden voor behoud van de bodem en goede stabiliteit
 4. Bij elke rotor de hoogte onafhankelijk en hydraulisch instellen
 5. Hoog geheven rotoren zorgen tijdens het keren voor een schone kopakker.

De Andex en ISOBUS

De Andex is volledig ISOBUS gestuurd, dus het is een kwestie van 'plug and play' zonder dat een apart scherm nodig is. 

GEORAKE?????

Ja, GEORAKE! Vicon biedt de GEORAKE oplossing. Dit betekent dat je heel nauwkeurig kunt harken, perfect gevormde zwaden krijgt, zonder dat het enige moeite kost. Klinkt goed, toch? Zelf de kopakker gaat automatisch. Je hoeft alleen nog maar de trekker te besturen. De GEORAKE zorgt ervoor dat elke rotor op het juiste tijdstip gelift wordt. Zie jij al voor je hoeveel minder stress je zult hebben bij het eindigen van het zwad en het draaien op de kopakker?

GEORAKE is een licentie gebaseerde applicatie, een machine licentie en sectie controle is een vereiste. De terminal licentie kan ook gebruikt worden voor zaaimachines, strooiers, spuiten en de GEOMOW applicatie op de EXTRA 71000 triple maaier.

Omdat we veel meer kunnen bieden dan we hier kunnen schrijven adviseren wij je om ook even naar onze productpagina's Schuddersen Harken te kijken. We bieden een ruime keuze aan harken, enkele harken, harken met middenafleg en dubbele harken met zijafleg.

Andex harken
VI-Andex1254-006-jpg-g18j1nxm1x
VI-ANDEX-1505-field-5-jpg-gcbbk864z4
Vicon-Andex-1304-Pro-030-Firstline-ggjnotl04e (1)
Vicon-Andex-1505-015-ggdw6qd091

Kan ik je helpen?